Станислава (Саня) Армутлиева се отказа от номинацията на Слави Трифонов

...
Станислава (Саня) Армутлиева се отказа от номинацията на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Саня Армутлиева се отказа да е културен министър

Станислава (Саня) Армутлиева се отхвърли от номинацията на Слави Трифонов да е министър на културата в държавно управление на " ИТН ". Това разгласи продуцентката в профила си във Facebook часове преди плануваната за през днешния ден конференция на част от управлението на партията на Слави и Николай Василев,. 

" Приех, тъй като имам вяра, че тъкмо неналичието на просвета е в основата на корупцията и ниското равнище на действие на демокрацията и тъкмо културата би трябвало да не е външна страна, а почтено да стои в центъра на ползите на една страна. Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и въобще придвижването към цивилизация са характерни положения на духа на обществото и са вероятни само като общо изпитание и споделени полезности. Ето за какво се отхвърлих от поста още във вторник ", изяснява тя. И добавя, че ще е на линия да оказва помощ на екипа на Слави " и на всички тези, които одобряват предизвикването да бъдат мотори на смяната и които счетат, че имат потребност от моя потенциал, колкото и както го видят и преценяват ".

Веднага след номинирането на Армутлиева против нея се появи . " Ние, културните дейци, актьори и общественици сме изрично срещу тази кандидатура, тъй като се нуждаем от заслужен министър, който има образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази виновна позиция ", се споделя в подписката.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР