Станислава Армутлиева се отказва от номинацията на Има такъв народ

...
Станислава Армутлиева се отказва от номинацията на Има такъв народ
Коментари Харесай

Саня Армутлиева отказа номинацията за министър на културата

Станислава Армутлиева се отхвърля от номинацията на " ИТН " за министър на културата. 

" Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и въобще придвижването към цивилизация са характерни положения на духа на обществото и са вероятни само като общо изпитание и споделени полезности. Ето за какво се отхвърлих от поста още във вторник. Благодаря на Слави и екипа му за доверието и достойнството, която ми оказаха. Ще съм на линия да оказвам помощ и на тях, и на всички тези, които одобряват предизвикването да бъдат мотори на смяната и които счетат, че имат потребност от моя потенциал, колкото и както го видят и преценяват ”, изясни Армутлиева. 

Анонсът й идва ден откакто Слави Трифонов отдръпна номинацията на Николай Василев за министър председател с мандата на Има Такъв Народ.

Предстои брифинг на партията, на който да бъдат дадени детайлности.

Още преди няколко дни бе стартирана интернет подписка против номинацията на Армутлиева. Според основателите през миналите години тя е била редовно свързвана с монопола над аудио наличието в електронните медии и редица други кавги в музикалния бизнес в България.

" Ние, културните дейци, актьори и общественици сме изрично срещу тази кандидатура, тъй като се нуждаем от заслужен министър, който има образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази виновна позиция. В сферата на културата има наложителни и основни въпроси, които би трябвало да получат навременни и съответни решения, а това не би могло допустимо да се случи, в случай че постът не е поверен на способен и честен експерт ", написаха основателите на онлайн петицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР