Станислав Слави Трифонов за пореден път публикува изявление на профила

...
Станислав Слави Трифонов за пореден път публикува изявление на профила
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Един призрак броди - на разочарованието

Станислав " Слави " Трифонов за следващ път разгласява изказване на профила си във " Facebook ", с което излага тезата, че неговата партия " ИТН " (ИТН) няма виновност задето в мандата на 46-ото Народно заседание не е било образувано държавно управление. Той пак подчертава, че Има Такъв Народ е можела да се коалира само с “Демократична България ” и “Изправи се БГ! Ние идваме! ”, само че те декларирали, че няма да поддържат кабинет на Има Такъв Народ.

В края на изказването си Трифонов загатва и за оповестения преди няколко часа план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев -  " Продължаваме промяната ", предупреждавайки, че би трябвало да се внимава с очарователните хора.

 

Ето и цялото изказване на Слави Трифонов:

" Един фантом броди из българското обществено пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с избрани ползи обикалят телевизионните студия и се пробват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, тъй като по този начин им изнася. А тази теза се базира на неистина, която сега им е значимо настойчиво да популяризират.

Твърдението, че “Има подобен народ ” са отговорни за това да няма държавно управление е неистина.

А дали хората са разочаровани и кой тъкмо е отчаян - това, несъмнено, не мога да кажа, тъй като разочарованието е страст, страстта е персонален миг и никой човек не може да знае какво усеща различен човек.

Но обстоятелствата са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия план “Има подобен народ ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да вършим. Аз съм пореден човек и абсолютно се придържам към това, което съм споделил. Я си представете, в случай че партия “Има подобен народ ” беше направила държавно управление с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование ” е меко казано. Така че сходна коалиция в последното Народно заседание беше невъзможна. Невъзможна е и в идващото Народно заседание.

Партиите, с поддръжката на които можеше да има държавно управление бяха “Демократична България ” и “Изправи се БГ! Ние идваме! ”.

“Има подобен народ ” беше подготвена да направи държавно управление и да поеме цялата отговорност. Но тези партии обявиха, че няма да поддържат наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е отговорен за това, че нямаше държавно управление.

“Има подобен народ ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да създадат най-различни обединения и на два пъти, съгласно конституцията, да образуват държавно управление. Такива са обстоятелствата и всеки си избира дали ще има вяра на обстоятелствата или на страстите. Аз персонално предпочитам обстоятелствата.

И, апропо, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, би трябвало да се очароваш. Така че не е неприятно да внимаваш кой човек е обаятелен. После може да страдаш. "



 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР