Станимир Стоилов ще е новият треньор на Лудогорец, след като

...
Станимир Стоилов ще е новият треньор на Лудогорец, след като
Коментари Харесай

Станимир Стоилов поема "Лудогорец" срещу €1 млн. годишно

Станимир Стоилов ще е новият треньор на " Лудогорец ", откакто реализира договорка с първенците. 53-годишният някогашен национал преговаряше от близо два месеца с клуба от Разград, който от края на октомври е без непрекъснат старши треньор след уволнението на чеха Павел Върба.

Близкият до " Лудогорец " уебсайт " Спортал " даже заяви и заплатата, против която ще работи Стоилов - малко над 1 млн. евро годишно, плюс бонуси за реализирани триумфи. Договорът на треньора ще е за 2.5 или за 3.5 години, като тъкмо това е последният подробност за уточняване, преди подписването, което ще стане най-късно в първите дни на 2021 година

Стоилов в последните два сезона беше незает, откакто бе освободен като селекционер на националния тим на Казахстан през януари 2019-а. Той имаше две  оферти, само че не ги одобри - от китайския  " Гуанджоу R&F "  и от съветския " Динамо " (Москва).

Преди да поеме националния отбор на Казахстан, Стоилов работи в локалния " Астана " 4 сезона, като завоюва с него 4 трофеи на страната, вкара тима в групите на Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа.

Когато бе треньор на " Левски " (2004-2008 г.) Стоилов два пъти изведе " сините " до купата на България, класира отбора в групите на Шампионската лига и стигна с него до 1/4-финал в шампионата за купата на УЕФА.

В " Лудогорец " Станимир Стоилов ще работи с двамата си дългогодишни асистенти - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Помощник ще му е и краткотрайният ментор на отбора от Разград - Станислав Генчев, а треньор на вратарите - някогашният национал Здравко Здравков, който се завърна от работа в китайски клуб.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР