Станимир Стоилов потвърди, че напуска Левски, като обясни, че вече

...
Станимир Стоилов потвърди, че напуска Левски, като обясни, че вече
Коментари Харесай

Станимир Стоилов на раздяла: Няма да участвам в заробването на "Левски"

Станимир Стоилов удостовери, че напуща " Левски ", като изясни, че към този момент няма да е треньор на сините, тъй като не е склонен с метода на ръководство на клуба. Той подлага на критика притежателя Наско Сираков, както и спонсорът на сините " Палмс бет ". Като един от главните проблеми той уточни преобладаващата роля на спонсора в ръководството на клуба.

" Дали ще продължа да работя? Отговорът ми е " Не ". Нещото, което най-вече ме тормози, е методът на ръководство и решенията, които бяха взети. " Левски ", който заварихме, беше банкрутирал във всяко едно естество - футболно, морално, финансово и като поддръжка и наличие на стадионите ", стартира Стоилов.

След това той съобщи, че не е склонен с преобладаващата роля на спонсора: " Не считам за позитивно преобладаващата роля на спонсора в Управителния съвет, където се взимат решения. Там са двама чиновници на " Палмс бет " и един на " Левски ". Не може да се взимат най-хубавите решения. Преди към година имахме среща със притежателя на " Палмс бет " и с Наско Сираков, споделих, че методът на ръководство ще докара до проблеми. Пет или шест месеца по-късно споделих, че не пристигам благополучен на " Герена ", тъй като не бях удовлетворен. Една рана, в случай че не я изчистиш, стартира да гнои, ще сътвори проблеми. "

Стоилов зае страната на освободения изпълнителен шеф Ивайло Ивков и съобщи, че Сираков е трябвало да се намеси по-рано. По неговите думи спонсорът има контракт освен за ръководство на клуба, само че и за приемане на 10% от приходите на " Левски ".

" Имаше разногласия сред изпълнителния шеф и спонсора. Получаваме вноски по контракт от спонсора, най-после на предходната година изчистихме всички вноски, които бяхме получили напред. Смятам, че притежателят трябваше да се намеси по-рано, с цел да спре това напрежение и да се тушират всевъзможни проблеми. Имаше ежедневни кавги. " Левски " имаше подписан контракт за ръководство от компанията спонсор, а по разпоредбите на УЕФА спонсорът не може да господства. Да си спонсор би трябвало да даваш и да можеш да контролираш контролираш къде отиват парите. Спонсорът има контракт за 10% от всички доходи в " Левски ". Ивков съумя в диалози с Мило Борисов да махне най-малко даренията от тази уговорка. Той съумя да махне от десетте % от даренията на почитателите. Това щеше да е безумство. До ден сегашен билети, доходи от магазин и по този начин нататък. си остават. Тези пари са фактурирани. Те споделиха, че няма да си ги желаят, само че Васил Божков и Петър Хубчев нямаше да ги желаят. Дано ги предизвикам в този момент да ги изчистят. "

Той уточни и други несъгласия: " След това споделиха, че ще купят LED система, тя обикаля цяла България, само че не е и на " Герена ". Другата тематика, която ме визира, а се върша, че не слушам - за прехвърлянето на Роналдо се сподели, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Този футболист постоянно е бил футболист на " Левски ", ще остане тук и към този момент коства много пари. За този футболист спонсорът даде парите назаем с дребна рента, само че с 10% от предстоящ трансфер. Ако това е подарък, ето го подаръкът. "

Относно Ивков, Стоилов сподели: " Не виждам огромна причина изпълнителният шеф да бъде уволнен, откакто имахме такава година. Сигурно бърка, и аз бъркам, който не работи, той не бърка. Не виждам причина хора, с които съм работил и сме постигнали резултати в тежка обстановка, клубът беше банкрутирал, дължахме милиони, само че сега, в който издърпахме това, към този момент бяхме ненужни. В Надзорния съвет беше махнат човек, който е представител на почитателите (Петър Ганев - б.а.), тъй като е споделил какво мисли за работата на Ивков и го е похвалил. Ако за това смъкваме представителя на почитателите - не виждам какво неприятно е направил. Не виждам в посоката, в която желае да гледаме притежателят. Тръгвам си, с цел да не ме питат за какво не съм си тръгнал като не ми харесва. "

Той изясни, че не е имал проблеми със Сираков в спортно-техническата част: " Със Сираков постоянно сме гледали еднообразно във футболно отношение, само че проблемите в ръководството на клуба рефлектират върху клуба. "

Стоилов е подкрепян от почитателите, а запитан за какво си потегля макар любовта на хората, той отговори: " Не мога да отговоря по никакъв метод, с изключение на с почтеност. Започват кавги сред последователи и притежател, това нещо би трябвало да се прекъсне, би трябвало да има мир. Не мога да заставам на пейката и да виждам по какъв начин почитателите наскърбяват притежателя. Аз пристигнах за обединяване, не за разцепление. "

Той призна, че е сложил две условия, с цел да остане, само че те не са били изпълнени.

" Първото беше замяна на УС с преобладаваща роля на хора от " Левски ", без да споделям имена, въпросът беше работещи чиновници на ПФК " Левски ", с цел да може да пазиме ползите на клуба. И второто изискване беше да се резервира екипа с Ивков и да се слагат цели за 6 месеца или една година и в случай че не ги осъществим, да си тръгнем. Ако на висшето управление им трябват прислужници, няма да е с моето наличие. "

Според Стоилов бъдещето на " Левски " е положително, само че би трябвало да се взимат верни решения. Впоследствие той се върна към Сираков и съобщи, че решенията му са под напън от спонсора.

" Аз персонално считам, че решението за махането на изпълнителния шеф и това, че не взе отношение по кавги сред спонсора и Ивков - той взе решение под напън от спонсора. Той твърди, че не е по този начин, само че не може да ме убеди. Може би решенията се взеха по този начин, че самичък да си потегли, с цел да съм отговорен, само че в никакъв случай не ме е било да бъда отговорен от истината. Истината рано или късно побеждава. Така беше и предходния път, неслучайно споделих тогава, че са ми рязали пръстите един по един. Имаше неодобрение против Ивков, тъй като защитаваше ползите на " Левски ". Сигурно е трябвало да е по-гъвкав, само че защитаваше клуба. Връзката не е нарушена в работен проект. Аз съм пришит към истината, това е моята истина. Ако Ивков беше откраднал нещо или скрил, аз щях да съм първият, който да го меря с камъни. По-добре да ме назовават изменник, в сравнение с изменник, който прикрива ръководството на клуба. "

Попитан дали и по кое време може да се върне в " Левски ", Стоилов сподели: " Не знам какъв брой години ще чакаме - когато ми хареса ръководството или когато ме поканят. Обикновено в случай че не ми харесва ръководството, диалозите бързо завършват. " Левски " ме е основал като футболист и треньор. За да напусна " Левски ", това ми коства много пари, които стоят в сметка на клуба и може да бъдат трансферирани в моя. "

Относно спонсора, Стоилов сподели още: " Обикновено в България се споделя, че който дава парите, той поръчва музиката. Да, само че в чалготека. " Левски " е тимът на народа, не желая почитателите да ме целят с камъни. Тази обич ще се обърне съгласно моите визии, може да са неверни. Засега се оказа, че особено за " Левски " моите визии са верни. Резултатите започнаха да се чупят, когато споделих, че не съм благополучен и стартира отрицателна серия. А аз не го споделих инцидентно, имах диалог 6 месеца преди този момент. Мислеха си, че ще си заставам, само че когато една конюнктура не е здрава, аз не желая да заставам със затворени очи. Няма да вземам участие в заробването на " Левски "

Стоилов съобщи, че се тормози от това, че в последно време постоянно се приказва за акции в " Левски ".

" Съжалявам, че не си потеглих по-рано, тъй като може би щеше да е провокация да се решат тези проблеми. Не са чак толкоз огромни проблемите, тъй като на следващия ден ще кажат, че са дали толкоз и толкоз милиони, само че тези милиони са пристигнали от клуба ", сподели още треньорът.

Той сподели, че съгласно него почитателите би трябвало да имат различен представител в Надзорния съвет, откакто Петър Ганев беше уволнен.

Накрая Стоилов сподели: " Ние сме царе, когато всичко върви да го развалим. Така беше и в предходния ми престой, когато ме уволниха, в този момент отново стана по този начин. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР