Станимир Маринов отново е част от Балкан. 28-годишният гард бе

...
Станимир Маринов отново е част от Балкан. 28-годишният гард бе
Коментари Харесай

Станимир Маринов: Балкан има най-добрите условия за работа

Станимир Маринов още веднъж е част от Балкан. 28-годишният гард бе разгласен публично като ново попълнение на първенците. Националът се завръща при зелените след 3 години пауза. За последно юношата на Доростол игра за Берое. Той ще облече екипа с №23, като е предстоящ в Ботевград идната седмица. Ето какво сподели Станимир за Балкан и изкараната зараза от ковид.  Станимир Маринов се завърна в Ботевград

Нека стартираме оттова - за какво реши да се върнеш в Балкан?

- Имах предложения от чужбина, само че след всичко, което ми се струпа - вирусът и травмата в гърба, взех решение да остана в България, да направя една година на връщане в пика си. Така го виждам аз.

- На връщане или встрани?

- Времето ще покаже. Избрах Балкан, тъй като те бяха първият тим, който ме потърси. Показаха огромно предпочитание да съм в техните редици, а и в последните години ми прави усещане, че там се работи в добра посока. Разполагат с може би най-хубавата база, най-хубавите условия за работа в България. Изборът ми беше елементарен.

- Доколкото знам, си имал диалози с Левски Лукойл и Берое. Какво стана там?

- От Левски Лукойл имах питане, само че нищо публично. От Берое бяха малко по-сериозни, тъй като се срещнах с Любо Минчев и разговаряхме, само че показах нежеланието си да остана в Стара Загора. Предпочетох да отида в Балкан.

- Предстои офанзива на групите на Шампионската лига. Какви са твоите упования?

- Твърде рано е да се приказва. Първо, не познавам още личния си тим, с цел да изразя мнение. Второ - съгласно мен е доста мъчно за българските тимове да създадат пробив в този шампионат, тъй като няма леки противници в квалификациите. За да пробие български тим в Шампионската лига, би трябвало извънредно огромен бюджет и извънредно доста работа. Аз съм уверен, че работата ще я свършим за нужното време, само че не знам дали ще е задоволително, с цел да отстраняваме даже Цмоки Минск. Сигурен съм, че ще се борим, само че какъв ще е резултатът, не мога да кажа.

- Как ти се коства вътрешната конкуренция? Засега от водещите тимове единствено от Рилски състезател демонстрират интензивност на трансферния пазар...

- Това че единствено те и Балкан афишират прехвърлянията си, нищо не значи. Не забравяйте каква е цената на Левски Лукойл за българския баскетбол. Дори да не афишират задачите си, съм сигурен, че ще сглобят доста добър тим. Според мен имат най-хубавото ядро от български играчи, тъй че с две-три задгранични попълнения ще бъдат доста стабилен тим. В Берое политиката на Любо Минчев е да не афишира новите си попълнения до последния миг, тъй че при тях нищо не може да се каже.

- Ти по какъв начин се чувстваш след болестта с ковид?

- Добре се усещам. Преди тъкмо седмица ме пуснаха от болничното заведение, откакто дадох негативна проба и в този момент ми предстоят още седем дни домашна карантина.

- Как изкара вируса? Имаше ли нерешителност на фона на всичко, което се приказва за болестта?

- Не се уплаших, само че не го изкарах леко. Чувам от разнообразни хора по какъв начин го изкарват без признаци, само че при мен не беше по този начин. Първоначалната ми диагноза бе пневмония, като ме вкараха в болница с негативен PCR тест. След 5 дни ми направиха втори, който към този момент беше позитивен. А в продължение на този интервал имах непрекъсната температура от 38 градуса, проблеми с дълбокото поемане, незабавно се закашлях. Будувал съм по цели нощи, не можех да дремя първоначално, само че по-късно се успокоих и когато физически се почувствах по-добре, нещата се възстановиха.

- Имаше ли спомагателен стрес, поради че на всички места в интернет и по малкия екран те заливат с информация за вируса?

- В интерес на истината, се порових в интернет може би в първия ден, когато подвигнах температура. Тогава малко се паникьосах, само че по-късно нещата не изглеждаха чак толкоз зле и се успокоих бързо.

- Когато всичко това към този момент е зад тила ти, по какъв начин си?

- Да не бързаме да споделяме, че е зад тила ми, тъй като съм чувал, че има и последствия от вируса. Надявам се, че в тази ситуация няма да има нищо при мен и ще мога да се върна към естествен подготвителен развой. Дано в действителност да е зад тила ми.

- Ти самият призна, че си неглижирал обстановката. Съжаляваш ли за това?

- Аз по принцип в никакъв случай не скърбя за нищо. Ако е трябвало да се случи - това е. Признавам, че не бях от най-предпазливите, по този начин е. В продължение на цялостен месец упражнявах във фитнеса, а през свободното си време вървях на два мача на Левски с ЦСКА и с Локо Пд, където ограниченията за сигурност не бяха на изключително високо равнище.

- Какво си пожелаваш по-късно бурно лято?

- Здраве. Друго не желая. На мен, на околните ми и на феновете на баскетбола. Надявам се и на един доста успешен сезон с Балкан.

" Тема спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР