Стандартите за красота се менят непрестанно и всички сме свидетели

...
Стандартите за красота се менят непрестанно и всички сме свидетели
Коментари Харесай

Най-невероятните стандарти за красота от историята

Стандартите за хубост се менят непрекъснато и всички сме очевидци на тази мода. Но това, което на нас през днешния ден ни наподобява необикновено, в миналото е било същински шлагер. Ето някои от най-необичайните стандарти за хубост от историята, които през днешния ден ни се костват неприемливи, само че някои хора са жертвали здравето си, с цел да ги реализиран и да са в крайник с модата.

  1. Дамите от Ренесанса са желали да имат по-големи чела

Ако в миналото сте гледали портрети от Ренесанса и сте се питали за какво дамите наподобяват толкоз необичайно, то несъмнено не сте единствено вие. Големите и заоблени чела са били значим знак за хубост, по тази причина дамите били склонни да създадат всичко, с цел да реализиран този външен тип. Те даже бръснели косата си, с цел да създадат по този начин, че челата им да наподобяват по-големи.

  1. Боядисаните крайници били извънреден шлагер по времето на Втората международна война

Благодарение на дефицита на найлон през Втората международна война, дамските чорапогащници също били необичайност. Въпреки това, чорапогащниците с по-тъмен цвят към момента били считани за нужда, по тази причина доста от боите били предопределени да наподобяват цветовете на по този начин нужния аксесоар. В един от броевете на списание „ LIFE ” от 1942 година даже написа:  „ Когато боята е вярно нанесена, даже най-критичните мъжки очи не могат да създадат разликата сред крайници, покрити с багра и такива, обгърнати в чорапогащник “. Някои дами стигали до там, че боядисвали краката си с каквото намерели вкъщи.

  1. Оформянето на черепа било стандарт за развъждане на деца при маите

Някъде през 1000 година пр.Хр. античните маи почнали да модифицират черепите на своите деца. Главата на бебето била придържана до дъска или връзвана до разнообразни оръдия, което правело черепа деформиран. Това било осъществявано, както над девойки, по този начин и над момчета. Вярва се, че не е обвързвано със обществена позиция, а по-скоро е било знак за хубост. Много други нации по света имат сходни практики, в това число хуните, хавайците, инките и някои племена в Северна Америка.

  1. Дългите нокти били желани в Китай

Жените и мъжете, живели по време на династията Цин, имали нокти с дължина сред 20-25 сантиметра. Това показвало, че те са толкоз богати, че не им се постанова да работят и да нараняват ръцете си. Вместо това, те разчитали на прислужници, които да ги обличат и да ги хранят.

  1. Мъжките прасци били шлагер в Средновековието

В днешно време се обръща много по-голямо внимание на женските крайници, само че в Средновеквието, мъжките прасци били от изключителна значимост. Мъжете носели дълги чорапи, с цел да покажат, че са съвременни. Хенри VIII да вземем за пример бил прочут с отличните си прасци.

  1. Миглите били демоде през Ренесанса

За множеството дами, живели през Ренесанса, бръсненето на косата не било задоволително. Да имаш мигли било знак на прекомерна половост, а изцяло обезкосменото лице (веждите и миглите се премахвали) било извънреден шлагер.

7. Японките желали да имат черни зъби

Ако в миналото ви омръзне да миете зъбите си, можете да се съобразите с тази „ мода “. В продължение на хиляди години, японките потъмнявали зъбите си непрестанно, незабавно откакто сключели брак. Това траяло и през 19 век и било знак на хубост и фамилна отдаденост.

8. Парчета от плат по лицето показвали висока класа

През 18 век модата на огромните чела отминала и дамите почнали да носят доста тежък грим. Те поставяли дребни части от плат по лицето си. Те били в разнообразни форми – звезди, кръгове и квадрати, а мястото, на което се поставяли, имало друго значение. Например, в случай че дамите поставели парчето плат до устните си, това показвало предпочитание за флирт, а в случай че парчето било на дясната буза, означавало, че дамата е сгодена.

9. Големите квадратни деколтета – на мода през 17 век

През 17 век деколтетата станали все по-големи, а бюстът бил едно от най-предпочитаните неща, които дамите желали да покажат. В същото време белотата на кожата била извънредно съвременна, защото показвала, че дамата е толкоз богата, че можела да си разреши да стои по през целия ден вкъщи, а не да се пече на слънце като простите служащи. Жените постоянно рисували по тялото си (и най-много върху бюста си) сини вени, с цел да накарат хората да мислят, че имат надали не транспарантна от белота кожа.

10. Еротични пиърсинги през викторианската ера

Викторианската ера най-често се свързва с модата на колосаните облекла, черния цвят и проявлението на колкото се може по-малко от тялото. Вероятно последното нещо, което бихте си помислили, че може да е било съвременно, е еротичният пиърсинг, само че животът е цялостен с изненади. За къс интервал от Викторианската ера, богатите дами поставяли обеци на гърдите си, които постоянно свързвали посредством дребна верижка. Що се отнася до мъжете – те също си поставяли пиърсинги на половите органи, които били наричани „ Принц Албърт “. Счита се, че самият принц разпространявал този жанр.

11. Желанието на дамите да имат по-раздалечени гърди, породило основаването на „ корсета на развода “

Корсетът е най-типичният образец, що се отнася до смяна в тялото. От 16 от 19 век дамите носели разнообразни типове корсети, като някои от тях ги стягали дотам, че те едвам успявали да си поемат въздух. През 19 век корсетите еволюирали, с цел да могат да са в крайник с желанията на дамите. Те желали да имат колкото се може по-раздалечени гърди. Така се появил и „ корсета на развода “, наименуван по този начин, тъй като главната му цел била да разделя гърдите, образувайки огромно пространство посред им.

12.Древните китайки постоянно сменяли цвета на веждите си

Жените от античен Китай имали късмет да демонстрират творчеството си върху личните си вежди. Те постоянно ги боядисвали в черно, синьо или зелено – според от модата сега. По време на династията Хан да вземем за пример, били съвременни изострените вежди.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР