Човекът, който пропълзя 2600км. до Белият дом През 1978г. 39

...
Човекът, който пропълзя 2600км. до Белият дом През 1978г. 39
Коментари Харесай

Най-екстремните пътешествия

Човекът, който пропълзя 2600км. до Белият дом

През 1978г. 39 годишният Ханс Мюликин идва в Белият дом, откакто пропълзява 2600км. от Маршал, Тексас. Краката му били увити с кожа и ламарина. На 22-ри Ноември 1978г. той пълзи две години и половина, единствено с цел да чуе, че президент Картър е прекомерно ангажиран, с цел да се види с него.

Австралиецът, който обиколил земното кълбо с амфибия

Бен Карлин тръгнал със брачната половинка си Елинор през 1950г. Тя решила да се откаже от предизвикването на 3/4 от пътя, само че Бен траял и приключил обиколката през 1958г. Пътуването му почнало и завършило в Монреал, Канада. За осем години, той минал 62 000км. по земя и 17 000км. по вода.

Човекът, който бута ръчна количка 4 115км, с цел да събере пари за разкриване на лек против рака

Дейвид Бейрд бутал количката в продължение на 112 дни и минал 4 115км. 65-годишният мъж споделя, че се чувствал доста добре, имайки поради какъв брой доста път е минал пешком. Преминавайки през 70 града, Бейрд бутал количката по 10-12 часа дневно. Въпреки, че не е имал подозрения за триумфа на начинанието си, той признава, че е било извънредно мъчно. В последна сметка той съумял да събере над $20 000 дарения за идеята.

Човекът, който пробяга земното кълбо

Британският бегач Робърт Гарсайд е записан в книгата с Рекордите на Гинес, като първият човек, пробягал земното кълбо. На 20 Октомври 1997г., Гарсайд потегля от Ню Делхи, Индия и на 13 Юни, 2003г. идва още веднъж там. Пробегът е оспорван от други състезатели и от пресата. От Гинес няколко години разглеждали доказателства, преди да разгласят пробега за достоверен.

По време на пътуването си, Робърт обновявал уеб страницата си от джобен компютър и описвал приключенията си, които включвали набези, арест и изтощителни климатични условия. По пътя си разнообразни хора му помагали, като му предложили място за преспиване, което можело да бъде петзвезден хотел или килия в пандиза. В допълнение на първичните 50 000 лири, с които почнал, Гарсайд споделя, че е получил още 120 000 лири от разнообразни хора. Освен всичко друго, той срещнал и любовта в лицето на Ендрина Перез във Венецуела.

За да приключи маратона си, Робърт Гарсайд пробягал 48 000км. за 2062 дни, през 29 страни и 6 континента и сменил 50 чифта маратонки.

Студентът, който извървя 4000км. от Пекин до Германия и направи къс филм от пътуването си

Кристоф Рейдж си подарил за рождения си ден една дълга разходка. Планът бил да тръгне от Пекин, Китай (където бил студент) и да стигне до Бад Нендорф, Германия.

[pro-player width=’586′ height=’360′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=5ky6vgQfU24[/pro-player]

По пътя той се снимал. Сигурно сте виждали клипове, в които са наслагвани една след друга доста фотоси. Петминутният клип на Кристоф отразява 4000-километровото му странствуване. Виждаме го по какъв начин се трансформира и минава през най-различни климатични и географски условия.

16-годишното момиче, което е на път да обиколи света

Джесика Уотсън е в края на 7-месечната си обиколка на света. Това ще я направи най-младият човек, обиколил света.

Джесика била на 12 години, когато споделила на родителите си, че желае да плава към света и в последна сметка потегля от Сидни на 18 Октомври 2009г.

Човекът, който извървял на заден ход 13 000км. от Калифорния до Турция.

Плени Уинго (24 Януари 1895г – 2 Октомври 1993г.) извървял на заден ход дистанцията от Санта Моника, Калифорния до Истанбул, Турция (около 13 000км) от 15 Април 1931г. до 24 Октомври 1932г. на 36-годишна възраст. Документирал е пътешествието си в книгата „ Около света на заден ход “.

За да върви обратно, той носел перископични очила, които му разрешавали да вижда къде върви. Извървявал е приблизително по 35км. дневно.

Човекът, който извървял 2945км. на кокили

През 1891г. Силвейн Дорнон извървял на кокили дистанцията от Париж до Москва за 58 дни, като дневно изминавал приблизително към 50км. Започнал пътешествието си на 12 Март 1891г. и събирал любопитните погледи както на руснаците, по този начин и на французите.

Африканецът, който пътувал 12 години от Африка до Гренландия, с цел да живее на място без змии

Тете Кпомаси е роден през 1941г. в Того. Като юноша, един ден в джунглата го стреснал питон и той паднал на земята и се разболял. Баща му вярвал, че може да бъде оздравял единствено от жрицата на култа на питона, който се намирал надълбоко в джунглата. Той го отвел при тях и лекът в действителност подействал, само че жрицата поискала нещо в подмяна. Кпомаси трябвало да прекара идващите седем години с племето в джунглата, измежду змиите.

Докато се възстановявал от заболяването си и чакал да бъде изпратен в джунглата, Кпомаси намерил детска брошура за Гренландия. Там освен, че нямало змии, само че нямало и дървета, в които да се скрият. Младежът незабавно се влюбил в страната и избягал с концепцията да стигне до там.

През идващите 12 години, той пътувал непрекъснато и не се задържал на едно място за повече от шест месеца, до момента в който най-сетне, в средата на 60-те години, се качил на лодка за Гренландия. При пътуването си той научил доста разнообразни езици и се сприятелил с безчет хора. Историята на приключенията му може да прочетете в книгата „ Африканец в Гренландия “.

Човекът, който прекоси Съединени американски щати, с цел да отслабне

Стийв Вот поел огромното предизвикателство да прекоси Съединени американски щати. На 10 Април 2005г. той стартира 5000-километровото си странствуване в Оушънсайд, Калифорния до Манхатън. Тогава е тежал 185кг. и е изпаднал в дълбока меланхолия, откакто случайно е умъртвил двама пешеходци преди 15 години.

Освен, че привлякъл медийното внимание, той съумял да смъкна над 50кг. Били повдигнати въпроси от медиите и почитателите дали Вот е в действителност е вървял пешком или се е возел. В своя отбрана той споделя: „ Не мога да излъжа. Няма метод. Това е моето предизвикателство. Не ми пукаше къде съм и къде отивах. Не ми пукаше дали са 5000км. или 1000км… Важното е какво става в главата ти. “

Източник: oddee.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР