Слепите хора сънуват Хора, които са ослепели след раждането си,

...
Слепите хора сънуват Хора, които са ослепели след раждането си,
Коментари Харесай

Изумителни факти за сънищата

Слепите хора сънуват

Хора, които са ослепели след раждането си, могат да виждат облици в сънищата си. Тези, които са родени слепи, не виждат облици, само че сънищата им са също толкоз действителни, що се отнася до другите им сетива.

Забравяме 90% от сънищата си

Само 5 минути, откакто сте се събудили към този момент сте не запомнили половината от това, което сте сънували. След 10 минути към този момент не помните 90% от съня. Някои от най-известните истории са се родили точно в сънищата на хората. Такива са да вземем за пример историите за Джекил и Хайд от Робърт Луис Стивънсън и Франкенщайн от Мери Шели.

Всеки сънува

Снимка: SunnyMarry

Всеки човек сънува (изключение вършат някои хора с тежки психически заболявания), само че мъжете и дамите имат разнообразни сънища и разнообразни физически реакции. Мъжете нормално сънуват повече за други мъже, до момента в който дамите сънуват поравно за други мъже и дами. И мъжете и дамите изпитват полови чувства в сънищата си, без значение дали самите сънища са от полов темперамент.

Сънищата предотвратяват психозата

В скорошно изследване, студенти са будени тъкмо при започване на сънищата си, само че по-късно са оставени да спят 8 часа. Всички те по-късно изпитват проблеми с концентрацията, раздразнителни са, получават халюцинации и признаци за неуравновесеност единствено след три дни. Когато най-сетне са оставени да спят обикновено, мозъците им компенсират, като ги карат да сънуват по-дълго.

Сънуваме единствено познатото

Сънищата ни постоянно са цялостни с непознати, които имат някаква роля. Всъщност мозъкът ни не си ги измисля. Всички те са същински хора, които сме срещали, само че евентуално не си спомняме. Всеки вижда безчет познати и непознати лица всеки ден, тъй че мозъкът ни има задоволително материал за сънищата.

Не всеки сънува цветно

12% от хората сънуват единствено в черно и бяло. Забелязват се и общи тематики в сънищата на хората – че някой те преследва, че бягаш постепенно на едно място, че падаш, че мъртвите оживяват, че летиш, полови прекарвания и така нататък Не е ясно дали въздействието на сънищата са по-емоционални при хората, които сънуват цветно или при тези, които сънуват в черно и бяло.

Сънищата не са дословни

Ако сънят ви се отнася за някакъв избран обект, доста евентуално е в действителност да не става въпрос тъкмо за обекта. В сънищата важи езикът на знаците. Мозъкът се пробва да ви каже нещо, като го показа за нещо друго.

Хората, които отхвърлят цигарите имат по-ясни сънища

Хората, които са пушели цигари дълго време и ги отхвърлят, имат по-ясни сънища. При изследване сред 293 пушачи, които не са пушели сред 1 и 4 седмици, 33% от тях са имали най-малко един сън за пушене на цигари. В множеството от тези сънища, субектите се виждат по какъв начин пушат и усещат мощно отрицателни страсти, като суматоха и виновност. Тези сънища се дължат на отказването от зависимостта към никотина и 97% от субектите не са ги получавали преди.

Външно стимулиране на сънищата

Повечето от нас са изпитвали това, когато тон от действителността се придвижи в съня. По същия метод, в случай че сте жадни, мозъкът ви ще интерпретира това възприятие в съня ви.

Докато спите сте парализирани

Тялото ви е безусловно парализирано до момента в който сънувате. Това евентуално е като предпазен механизъм на тялото, с цел да не реагира на сънищата.

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР