Станахме член на НАТО и на ЕС, защото ги виждахме

...
Станахме член на НАТО и на ЕС, защото ги виждахме
Коментари Харесай

Министър Тагарев хвърли картите на масата! Ето защо е важно за България да подпомага Украйна във войната

Станахме член на НАТО и на Европейски Съюз, тъй като ги виждахме като сериозната вероятност за развиването на България, само че и тъй като споделяхме техните полезности. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в изявление по време на кръгла маса на тематика „ Българският народен интерес в изменящата се геополитическа среда и европейската вероятност на Западните Балкани “. Събитието е проведено от софийския офис на Европейския съвет за външна политика.
Министър Тагарев означи значимостта на средата за сигурност за реализирането на националните цели на България.
За да реализираме тази среда на Балканите, която желаеме, Министерството на защитата има много съществени отговорности. В осъществяване на тези отговорности участваме в силите в Косово, в Босна и Херцеговина, уточни Тагарев.
Той акцентира, че страната ни работи със своите съдружници в НАТО, както и с тези, които се стремят към Алианса.
Тагарев разяснява и тематиката с войната в Украйна, като означи, че помощта за Украйна е значима освен от чисто морална позиция, а и за постигането на една по-трайната непоклатимост в нашия район.
Нашите ползи, задачите, които сме си сложили, са записани в тактиката за националната сигурност, означи той и добави, че следва да бъде изработен разбор, с цел да се види дали има потребност от осъвременяване на тактиката на фона на войната на Русия в Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР