Стана ясно какво е искал да каже севернокорейския лидер Ким

...
Стана ясно какво е искал да каже севернокорейския лидер Ким
Коментари Харесай

К-19 влезе в Северна Корея. Ким бесен, хвърчат глави

Стана ясно какво е желал да каже севернокорейския водач Ким Чен Ун, който на 30 юни разгласи, че страната страда от " огромна рецесия ".

Коронавирусът е влезнал в Северна Корея, съобщи Джеймс Хоар, някогашен английски посланик в Пхенян, представен от лента.ру.

Ким Чен Ун съобщи още, че някакви държавни лица са пренебрегнали значими решения, с които не са съумели да обезпечат сигурността на страната и жителите. После посочи, че те незабавно са били уволнени, което несъмнено е най-малкото, което им се случило, изключително като се има поради рагневения му взор. 

Според Хоар това изявление на севернокорейския водач е сигурното доказателство, че коронавирусът е плъзнал в страната, която до момента беше единствената  в света без инфектирани.

Как е влезнал вируса? Най-вероятно е попаднал посредством хората или товарите, които идват от Китай, само че е изтърван от граничните управляващи, счита Хоар.
Дипломатът обаче твърди, че в този момент огромният въпрос е по какъв начин ще бъде овладяна епидемията в страната, в която системата за опазване на здравето е години обратно. Той споделя, че още през 1978 година са били неразрешени всевъзможни интернационалните списания, а локалните медици са молили дипломатите да им ги носят през Червения кръст.

От началото на века пък никой от медицинския личен състав не е изпращан в чужбина за повишение на квалификацията. Дипломатът се съмнява, че в лечебните заведения има даже един респиратор или друго профилирано съоръжение, належащо за лечениие на COVID-19.

Именно по тази причина Ким направи всички допустимо да предотврати проникването на вируса. Той се е надявал да избави ситуацията най-малко до момента в който стартира имунизацията, която поради желязната дисциплинираност щеше да се извърши небрежно. За страдание обаче в Корея ваксина няма, даже от Русия или Китай, сподели дипломатът. Той добави, че не може да си показа с какви размери може да се развихри болестта там.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР