Стана ясно как се е стигнало до катастрофата на бус

...
Стана ясно как се е стигнало до катастрофата на бус
Коментари Харесай

Ужасяващо! Шофьорът на буса в Брезник пробвал да премаже патрулка

Стана ясно по какъв начин се е стигнало до злополуката на бус с мигранти край Брезник. Шофьорът не се подчинил на полицейско предписание.
Вместо да спре тръгнал против полицейския автомобил, опитал се да го блъсне, одраскал го и паднал в дере край пътя. Шофьорът е избягал.
В буса пътували към 30 мигранти. Около 19 от тях са откарани за обзор в болничното заведение в Перник, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник.
Има и двама потърпевши, ориентирани към болница „ Пирогов “ в София. Според първичната информация чужденците са от Афганистан.
Изтеглянето на буса, в който са били транспортирани незаконни мигранти и катастрофира в река в град Брезник, се оказа мъчно. В ранните следобедни часове “Пътна помощ ” дойде от Перник, с цел да изтегли забилото се в коритото на реката возило, съобщи Zapadno.com.
Височината, от която транспортното средство е паднало, е към 5 метра. След рухването в реката водачът побързал да избяга от местопроизшествието. Мигрантите също се разбягали, макар че част от тях били потърпевши. Бежанците почнали да бягат в разнообразни направления. Работещи в близки до случая обекти се пробвали да спрат част от бягащите бежанци.
Малка група от тях била хваната от служители на реда в региона на изложбена постройка “Военен клуб ” към Общински исторически музей-Брезник. Част от хванатите мигранти са откарани в полицейското ръководство, а потърпевшите са превозени с коли за спешна помощ до Перник и София. Превозното средство, с което са прекарвани мигрантите, е със софийска регистрация.
След края на огледа на местопроизшествието, “Пътна помощ ” дойде на място, с цел да изкара буса. Първият опит се оказа несполучлив, защото въжето за изтегляне се скъса. Това провокира закъснение на изтеглянето.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР