Стана ясна причината за кошмарния момент на двубоя от UEFA

...
Стана ясна причината за кошмарния момент на двубоя от UEFA
Коментари Харесай

Лекарят, който се грижи за Ериксен, даде информация на медиите

Стана ясна повода за кошмарния миг на дуела от UEFA EURO 2020 сред Дания и Финландия (0:1), в който звездата на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена, а срещата беше прекратена за повече от час.

Смразяващата сцена можеше да докара до отсрочване на дуела, само че съгласно президента на датската футболна федерация Петер Мьолер, Ериксен е приказвал със съотборниците си по телефона и ги е убедил, че е по-добре и помолил да довършат мача.

На звездата на Интер са направени проучвания, с цел да бъде открита точната причина за казуса му. Главният доктор в Сърдечния център на болничното заведение Rigshospitalet, в която е Ериксен - Йеспер Киерсгаард приказва пред медиите и изясни по-подробно случилото се с футболиста.

„ Ще създадем ултразвуково сканиране на сърцето му, с цел да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е особено за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, изключително в такава спортна форма като неговата “, съобщи лекарят, представен от tv2lorry.dk.

„ Въпреки това има образци за спортисти, които получават кръвни съсиреци. Подобни могат да бъдат провокирани от тежко физическо натоварване. В този случай обаче ще има болежка в гърдите или различен тип дискомфорт. Ще би трябвало да задържим Ериксен няколко дни в болничното заведение, с цел да създадем проучвания. Определено мисля, че ще живее, откакто сърцето му е будно при претърпян сърдечен арест “, добави още Киерсгаард.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР