Стажантската програма дава реален шанс за кариерен старт в компанията

...
Стажантската програма дава реален шанс за кариерен старт в компанията
Коментари Харесай

БГ студенти от Европа и страната са свежите попълнения в Lidl

Стажантската стратегия дава действителен късмет за кариерен старт в компанията – двама от миналогодишните стажанти към този момент не престават кариерното си развиване в Lidl
Български студенти от Италия, Австрия, Шотландия, Нидерландия и България са най-новите и свежи попълнения в екипа на Лидл България. Общо 8 стажанти се откроиха в конкуренция измежду близо 120 претенденти и си заслужиха място във финалната селекция стажанти на компанията.

През идващите 2 месеца всички те ще работят по съответна практическа задача, която по-късно ще показват и защитят пред управлението на веригата. Така всеки един от стажантите ще влезе в изцяло нова роля и ще опознае друга област от търговията с бързооборотни артикули.

Здравко Жерев ще търси нови способи да усъвършенства процесите в складовата логистика, като се възползва от преимуществото, че две следващи години е бил практикант в Lidl, а през днешния ден към този момент е студент в Шотландия. Божена Божилова, студентка в Bocconi University в Италия, ще би трябвало да проучва пътя на клиента по време на извършването на покупки му в Lidl. Върху процесите в комерсиалната мрежа на веригата ще се концентрират и двама младежи – Мартин Стоянов, студент „ Икономика с преподаване на британски език “ в УНСС, и Страхил Стоянов от Нов български университет, с опит в региона на одита и финансите зад тила си. Двамата ще би трябвало да намерят метод по какъв начин да се реализира по-голяма успеваемост в магазините на веригата.

Още двама стажанти ще се изправят пред общо предизвикателство – Елиза Зографова от Виенския университет и Контантин Герганов от Хагския университет за приложни науки. Двамата ще би трябвало да приготвят план за Employer branding идея като мост сред Lidl и студентите.

Студентка по право и биотехнологии в СУ „ Св.Климент Охридски “ ще се потопи в правния свят на Lidl – Ани Стоянова ще търси метод за оптимизация на застрахователните случаи в правния отдел на компанията. Още една дама прави своето завръщане в Lidl – откакто натрупа опит като сезонен чиновник в Lidl, в този момент Магдалена Драганова се завръща като стажант със задачата да изготви план за разпространение на WEB основана платформа за продан на документи с снабдители на Lidl.

Всичките 8 стажанти следва да навлязат и да опознаят в елементи света на Lidl, с цел да разработят своите планове. Освен високо ценена поради своята практическа устременост, стажантската стратегия на Лидл България е и действителна опция за кариерен старт на младежи без огромен опит по специалността, само че с готовност да учат и да се развиват. Доказателство са двама от миналогодишните стажанти, които продължиха кариерното си развиване в компанията и към този момент са част от екипа на Лидл България.

По време на стажа си в компанията, младите гении ще преминат през спомагателни образования – по ръководство на планове и презентационни умения, ще разчитат на умел наставник и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лева брутно месечно заплащане, 120 лева ваучери за храна за интервала на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и опция за 5 дни неплатен отпуск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР