Стадионът, построен за домакинството на Олимпийските игри в Атина през

...
Стадионът, построен за домакинството на Олимпийските игри в Атина през
Коментари Харесай

Стадионът, построен за Олимпийските игри в Атина през 2004 г., беше затворен

Стадионът, издигнат за семейството на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, беше затворен до второ разпореждане, откакто фамозният му покрив, планиран от испанския проектант Сантяго Калатрава, не мина тестванията за сигурност, оповестява в.Катемарини.

Проучване откри, че покривът не дава отговор на минималните равнища на статична адекватност.

Държавният фонд за потребление на активи TAIPED, който има спортния комплекс в Маруси, сподели в изказване в петък, че в подтекста на контракта сред заместник-министерството на спорта, Олимпийския стадион и TAIPED за „ Обновяване на Олимпийския състезателен център в Атина “ план, е получено изследване за обширно проучване на металните структури Калатрава и поликарбонатните покриви на оборудванията.

Проучването откри, че металните структури на покрива на централния стадион и велокарта не дават отговор на законово позволените равнища на статична адекватност.

„ Въз основа на изложеното и с възприятие за отговорност, от през днешния ден се прекратява всяка спортна и културна активност на стадион „ Централен “ и колоездачната писта. Скоро ще последва второ изследване, с цел да се изследва по-задълбочено и да се потвърдят или не детайлите на актуалното изследване.

„ Споделяме [`разочарованието от] разстройването в спортното семейство, само че е разбираемо, че би трябвало да работим с единствената цел сигурността на спортистите и почитателите “, приключва известието на админите на стадиона.

Отбелязва се, че плановете за поддръжка на игрища са включени във Фонда за възобновяване и съответните търгове са предоставени за подготовка на Механизма за подготовка на планове (PPF) на TAIPED, основан от държавното управление, с цел да се ускорят вложенията и усвояването на Европейския фонд за възобновяване запаси (RRF). Предвиденият към този момент бюджет за състезателен комплекс „ Олимпийски ” е от порядъка на 56,5 милиона евро.

Според информацията одитът, който включва тест за статична структурна адекватност против динамичния стрес, приближаващ от координираните отскоци на почитателите, сподели, че централният стадион е статично безвреден, само че забележителна поддръжка и усъвършенстване на метода за поддържане на периметърната бетонна рамка на горната част на стадиона е нужна за горния етаж на стадиона.

Това развиване значи, че Панатинайкос ще би трябвало да играе оставащите си футболни мачове за Лига Европа вкъщи на своя стадион Апостолос Николаидис. Все още би трябвало да одобри Рен и Макаби Хайфа за тази фаза на шампионата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР