Стабилността, демонстрирана от руската икономика, и ефективността на мерките за

...
Стабилността, демонстрирана от руската икономика, и ефективността на мерките за
Коментари Харесай

Рябков: Стабилността на руската икономика вбесява САЩ

Стабилността, демонстрирана от съветската стопанска система, и успеваемостта на ограниченията за стабилизиране на обменния курс на рублата на фона на инфлацията в Съединени американски щати подлудяват Вашингтон. Това сподели в изявление за ТАСС заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков.

" Здравият разсъдък и икономическите изгоди се жертват за моментни политически цели. Впечатлението е, че демонстрираната от нашата стопанска система непоклатимост, успеваемостта на ограниченията за стабилизиране на обменния курс на рублата на фона на инфлацията в Съединени американски щати, да не приказваме за покачването на цените и неналичието на съществени артикули в европейските сателитни страни, просто вбесяват Белия дом “, добави още Рябков.

Според него не става дума единствено за изнервящото искане на Москва европейците да заплащат за газ в рубли.

„ Нашият спокоен фокус върху решаването на проблемите за стабилизиране и обезпечаване на устойчивото действие на стопанската система в изискванията на невиждан външен напън е скучен. Противно на прогнозите и упованията, в които Западът се убеди, че руснаците ще се предадат, ние в действителност поддържаме вътрешен производител посредством изместване на вноса и разширение на свободата на предприемачеството, подкрепяне на изключително уязвимите групи, засищане на пазара със артикули, даване на нужната помощ на избрани браншове “, сподели Рябков.

Според него „ в Съединени американски щати наподобява са подготвени да пожертват ползите на личните си компании, които заемат водеща позиция във връзка с финансовите вложения в съветската стопанска система “.

„ Според публични оценки насъбраните вложения на корпорации от Съединени американски щати доближават 3,2 милиарда $, а по неофициални оценки вложенията, направени през трети страни, надвишават 80 милиарда $. Вътрешният фондов пазар беше един от най-привлекателните и печеливши за тях “, съобщи Рябков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР