Стабилната работа на онлайн магазина зависи от предварителната подготовка за

...
Стабилната работа на онлайн магазина зависи от предварителната подготовка за
Коментари Харесай

Съвети за подготовка на вашия онлайн магазин за Черния Петък от VPS.BG


Стабилната работа на онлайн магазина зависи от предварителната подготовка за Black Friday

Вие сте притежател на електронен магазин и сте подготвили огромна маркетингова акция за Черния Петък? Притеснявате се дали онлайн магазинът ще издържи на огромното натоварване и трафик? Търсите способи за оптимизация на уеб страницата си?

Отговори на тези въпроси дадоха експертите от с няколко препоръки за по-стабилен и по-бърз уебсайт.

Тазгодишният Черен Петък няма да бъде като предходните – чака се голямо нарастване на онлайн продажбите, заради дълготрайната пандемия, която по някакъв метод лимитира всеки от нас да пазари офлайн.

Всеки притежател на онлайн магазин, който ще се включи в събитието с отстъпки, желае да се подсигури, че рекламите няма да са на вятъра, изключително водещи към неработещ или муден уебсайт.

Първото нещо, към което би трябвало да насочим вниманието си, е самият уебсайт като софтуерно приложение. Едно от най-важните неща по време на това събитие, а и освен, е скоростта на зареждане. Проучванията сочат, че оптималното време за зареждане на вашия електронен магазин е 2 секунди . При огромно закъснение, да вземем за пример 5 секунди, огромна част от посетителите отпадат. Но по какъв начин може да подсигурите експедитивност на отваряне своя онлайн магазин?

Как да усъвършенстваме уеб страницата си?

Ето няколко съвета с всички най-важни детайли, които би трябвало да бъдат тествани и изменени при потребност:

Инсталиран и задействан кеширащ модул. Кеш механизмите са от изключителна значимост, тъй като отстраняват потребността от осъществяване на еднакъв код при всяко посещаване и по този начин наличието се демонстрира по-бързо, а употребяваните от уеб страницата запаси са фрапантно понижени.

Актуализирани модули/CMS. Направете инспекция дали всички модули и самия CMS са актуализирани.

Изключете ненужната функционалност. Деактивирайте всички плъгини/модули, които намирате за не толкоз значими за този ден. Например доста електронни магазини изключват филтрите си за продуктите или ги свеждат до най-малко. Така се понижава „ тежестта ” на уеб страницата.

Не затрупвайте страницата си от позиция на дизайн и употребен JavaScript. Създайте изчистена визия на уеб страницата си за събитието. Използването на доста JS на страницата Ви ще докара до по-бавното ѝ зареждане.

Консултирайте се с програмист. Опитен уеб разработчик може да направи разбор на уеб страницата, неговия код и приставки и при потребност да направи усъвършенствания, които ще го забързат.

Когато сте създали всичко допустимо уеб сайтът да е оптимално усъвършенстван и бърз, обърнете внимание и на хостинга, на който се намира той. Важно е да имате надеждна услуга, защото колкото и да е бърз уеб страницата, в случай че сървърът бави или даже „ падне ”, това ще е злополука за вашата маркетингова акция и продажби.

От VPS.BG предлагат да се консултирате с специалист и авансово да обсъдите своя проект с хостинг доставчика си, защото съществуват разнообразни самостоятелни решения за потребностите на всеки неповторим уебсайт.

Подгответе хостинга си

Ето няколко общи съвета:

Направете ъпгрейд на хостинг проекта. По-добре да извършите авансово ъпгрейд на хостинг акаунта или сървъра, с цел да сте сигурни, че ще има задоволително запаси. Тази смяна може да е краткотрайна, в случай че хостинг доставчикът дава такава опция.

Мигрирайте на виртуален сървър (VPS), в случай че сте на споделен хостинг. При споделения хостинг в границите на физическия сървър се хостват стотици хостинг сметки и постоянно хиляди уеб сайтове, което изключително при Черен Петък води до риск от забавяния, защото и други онлайн магазини ще са натоварени. Използвайки виртуален сървър ще имате разполагаем повече систематични запаси, които не са споделени с други клиенти. VPS.BG са едни от дребното в България, които оферират VPS с новите AMD EPYC процесори и бързи SSD.

Алтернативата: Облачен споделен хостинг. Ако бюджетът не разрешава виртуален сървър или нямате нужните механически знания, то потреблението на заоблачен споделен хостинг е положително компромисно решение. Той е от по-висок клас и дава повече сървърни запаси по отношение на обичайния споделен хостинг, в това време е комфортно и елементарно за ръководство с контролния панел cPanel. VPS.BG оферират, като тя е деликатно усъвършенствана за WordPress и други CMS платформи, с помощта на технологии като Litespeed, LSCache и отбрана от ботове Imunify360.

Нает сървър . Когато онлайн магазинът е огромен и има доста трафик, на помощ идват наетите сървъри и VDS хостинга, на които разполагате с обезпечени физически сървърни запаси.

След като сте подготвени с всички промени по Вашия сайт/инфраструктура, съветът на експертите е да тествате Вашия уебсайт. Това можете да извършите с принадлежности, които ще симулират визити към уеб страницата Ви. Пример за подобен инструмент е BlazeMeter.

Заключение

Не оставяйте техническата част на Черния Петък за последния миг, защото огромна част от нещата, нужни за стабилната и бърза работа на вашия онлайн магазин, зависят от добра предварителна подготовка и обмисляне. Така ще може да се концентрирате върху обслужването на клиентите и напора на продажбите в самия ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР