Стабилен и изчерпателен пакет от финансови и икономически санкции срещу

...
Стабилен и изчерпателен пакет от финансови и икономически санкции срещу
Коментари Харесай

Евросъюзът наточи яки санкции срещу Путин. Кога влизат в сила?

" Стабилен и обстоен " пакет от финансови и стопански наказания против Русия е подготвил Европейският съюз, в случай че Москва продължи експанзията си по отношение на Украйна. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс.

Тя разясни, че предвижданите наказания включват " ограничение на достъпа до непознат капитал " и " надзор на износа, изключително на механически артикули ".

Спорният газопровод " Северен поток 2 " за Балтийско море също е част от пакета от наказания. Дали газопроводът ще влезе в употреба, зависи " от държанието на Русия ", предизвести фон дер Лайен.

По нейни думи и доближени до съветския президент Владимир Путин олигарси може да бъдат наранени сензитивно.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединени американски щати, че умишлено основават сюжет, който да въвлече Русия във война, и подценяват опасенията за сигурността на Москва по отношение на Украйна.

Впоследствие Вашингтон разгласи, че Русия има намерение да употребява изфабрикувани видеозаписи като предлог да нападне Украйна, а Русия още веднъж отхвърли, наблягайки, че не е сюрпризирана от " изобретателния сюжет " на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР