Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек

...
Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек
Коментари Харесай

4 месеца търсят Янек, удължават срока

Срокът за следствие по досъдебното произвеждане за похищение на Янек Миланов е продължен с нови 2 месеца. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

43-годишният дупничанин, който от години живее и работи във Франция, изчезна безследно на 31 юли т.г. За последно Янек е забелязан да се качва в джипа на някогашния гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Оттогава младият мъж е в неопределеност. 

На 1 септември основният прокурор Иван Гешев сподели, че по случая работи голям запас. " Мога да уверя жителите, че се прави всичко допустимо за разрешаването на този случай.

Това, което мога да кажа е, че ние ще работим колкото би трябвало, с цел да може да си свършим работата ", сподели тогава в Дупница основният прокурор.

Месец по-късно наблюдаващият прокурор удължи периода на следствието с 2 месеца, написа dnes.dir.bg.

Все още обаче не е разгласен публично резултатът от инспекцията, която бе разпоредена от вътрешния министър по отношение на първичните дейности на полицията в Дупница и данните, че е имало закъснение на ефикасните издирвателни и следствени дейности.

От прокуратурата мълчат какви са били дейностите на прокурорите по случая и дали е имало закъснение и от тяхна страна.

Вече няколко пъти чиновници на Министерство на вътрешните работи, следови кучета и конна полиция претърсваха обширни региони към дупнишкото село Крайници. Водолази направиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми към Самораново и Крайници.

Издирването е концентрирано там на база разбор на столичните проверяващи.

Двудневна издирвателна интервенция в язовир " Дяково " имаше преди броени дни, като е нея взеха присъединяване водолази, пожарникари и криминалисти от София и Дупница.

В момента Васил Капланов е в ареста с непрекъсната мярка " задържане под стража "

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР