Срокът за паспортизиране на сградите е премахнат. Изискването остава задължително,

...
Срокът за паспортизиране на сградите е премахнат. Изискването остава задължително,
Коментари Харесай

Важни новини за санирането. Удължават срока

Срокът за паспортизиране на постройките е отстранен. Изискването остава наложително, когато човек желае да направи реорганизация или да санира. Това разгласи служебният районен министър арх. Иван Шишков.

Той изясни, че смяната е направена по времето, когато на поста е била Виолета Комитова, а той е бил неин заместител. По думите му повода за това е бил фактът, че колкото и да се е удължавал срокът за наложително паспортизиране на постройките, това не се е случвало и по този начин страна и жители са били извършители.
-->
„ Хората би трябвало да узреят дори да не си санират постройките, дори да не вършат преустройства в постройките. Това е в техен интерес. Държавата не влага в паспорта, той е за сметка на етажната благосъстоятелност “, разяснява министърът и добави, че документът е извънредно значим, с цел да сме спокойни, че живеем в здания, които нямат проблеми.

Арх. Шишков разгласи още, че срокът за кандидатстване за саниране на здания е продължен до края на май. Първоначално той е бил до края на март. Министърът разяснява, че е имало закъснение по реализирането на програмата поради дълги договаряния, които са водили с Европейската комисия за да бъде обезпечена по-добра опция за хората. Той сподели още, че са оставили водещата роля на общините, които стопанисват териториите, тъй като локалната власт е най-близко до хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР