Срокът на проверката на Специализираната прокуратурата срещу бившия служебен министър

...
Срокът на проверката на Специализираната прокуратурата срещу бившия служебен министър
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата удължи срока за проверка срещу Кирил Петков

Срокът на инспекцията на Специализираната прокуратурата против някогашния длъжностен министър и съпредседател на "Продължаваме Промяната " Кирил Петков е удължена до 15 декември. Проверката против него стартира по сигнал по отношение на поданството му.

Специализираната прокуратура чака документи от антикорупционната комисия КПКОНПИ по инспекцията, която стартира по сигнала за поданството на някогашния длъжностен стопански министър Кирил Петков , оповестява.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.

На 13 октомври, че е формирана кореспонденция по проблема с канадското поданство на Кирил Петков, въз основа на "сигнал по електронната поща, съдържащ изказвания за осъществено закононарушение ".

Към преписката е била присъединена и тъжба от жител, която съдържа идентични изказвания. На 27 октомври Конституционният съд излезе с решение, с което беше разгласен за противоконституционен указът на президента Румен Радев в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков.

Конституционните съдии показаха в претекстовете си, че "се постанова безапелационен и еднопосочен извод, че освобождението на Кирил Петков от друго поданство - в тази ситуация от поданство на Канада е настъпило след назначението му за длъжностен министър ".

Кирил Петков разяснява тогава решението като сподели, че когато е подписал пред нотариус волеизявлението си за “отказ от поданство на 21 април, предадох канадския си паспорт, платих си таксата, аз бях сигурен, че съм извършил своето обвързване към Конституцията на България ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР