Срещу развитието на Банско като ски курорт няма нито един

...
Срещу развитието на Банско като ски курорт няма нито един
Коментари Харесай

Нено Димов: Срещу развитието на Банско няма нито един екологичен довод

Срещу развиването на Банско като ски курорт няма нито един екологичен аргумент, счита министърът на околната среда Нено Димов.

" За мене казусът с втори въжен превоз в Банско би трябвало да откри решение, тъй като чака повече от 10 година ", сподели министърът. Той даде образец с курорт в Австрия, където също има народен парк и резерват и в който оборудванията са 20% от площта, а в Банско - единствено 0.3% от парка. Освен това колите, с които в този момент се стига до пистите, замърсяват повече, в сравнение с електрическият въжен превоз, сподели Димов.

Вчера министърът е получил писмото от кмета на Банско Георги Икономов, който желае привършване на процедура по изменение на в този момент настоящия проект за ръководство на Национален парк " Пирин ", стартирана през 2013 година Предстои юристите да се произнесат дали е допустимо от правна позиция, сподели министърът.

Никой проект не планува друго строителство с изключение на уреди за спорт, увери министърът. Освен това всяко капиталово желание за строителство на такова оборудване ще минава оценка за влияние върху околната среда, добави той. " Не може да имате в парка капиталово желание без Оценка на въздействието върху околната среда. И това може да е капиталово желание единствено спортно - ски писти и прилежаща инфраструктура, нищо друго ", съобщи Димов, запитан дали не би могло около спортните уреди - да вземем за пример басейни, да се строят и хотели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР