Срещу Мартин Скорсезе и неговата продуцентска компания Sikelia Productions Inc.

...
Срещу Мартин Скорсезе и неговата продуцентска компания Sikelia Productions Inc.
Коментари Харесай

Съдят Мартин Скорсезе за неизпълнен договор

Срещу Мартин Скорсезе и неговата продуцентска компания Sikelia Productions Inc. е заведено дело, написа Bloomberg.


Ищецът е компанията Op-Fortitude Ltd. Тя е особено основана, с цел да продуцира филм за " Операция Фортитюд " - вражеска интервенция за дезинформация, извършена от съдружниците по време на Втората международна война.

Op-Fortitude Ltd настояват, че през януари 2022 година Скорсезе и Sikelia Productions Inc. Са се съгласили да им оказват помощ да съберат звезден актьорски състав в подмяна на задатък от 500 000 $ и 500 000 $, които ще им бъдат платени по-късно.

" През 15-те месеца от подписването на съглашението Скорсезе не е направил нищо, с цел да улесни производството на кино лентата, и не е дал отговор на опитите на Op-Fortitude да се свърже с него ", цитира Bloomberg исковата молба, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис.

Op-Fortitude Ltd. желае обезщетение от най-малко 500 000 $, правосъдни разходи и спомагателни санкции. От компанията обявиха, че представителите на именития режисьор са протакали, убеждавайки ги да не приключват контракта и потвърждавайки, че Скорсезе продължава да желае да взе участие в производството на кино лентата.

През март компанията изпраща писмо за преустановяване на контракта и възобновяване на парите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР