Срещу испанския оперен певец Пласидо Доминго бяха повдигнати нови обвинения

...
Срещу испанския оперен певец Пласидо Доминго бяха повдигнати нови обвинения
Коментари Харесай

Оперната звезда Пласидо Доминго отново е обвинен в сексуален тормоз

Срещу испанския оперен артист Пласидо Доминго бяха повдигнати нови обвинявания в полов тормоз, заяви Ройтерс в понеделник.

Това се случва три години откакто сходни изказвания го принудиха да се извини и редуцираха кариерата му.

Обвиненията са отправени от испанска артиста, чиято идентичност не се разкрива, в неделя по време на предаване на телевизионния канал „ Ла Секста “. На екран е показан единствено мрачен контур на жалващата се изпълнителка.

Според хипотетичната жертва Доминго един път се опитал да я целуне, а при различен случай изискал да му бъде разрешено да пъхне ръцете си в задните джобове на панталоните ѝ. 

„ Едно от първите неща, които ти споделят, е да не се качваш сама в асансьор с Пласидо Доминго “, сподели дамата пред „ Ла Секста “ и добави: „ Първият път, когато се почувствах неспокойна, беше на подготовка. Той ми сподели пред всички: „ Слушай, мога ли да пъхна ръката си в един от тези твои прелестни джобове. Аз носех панталони с бродиран заден джоб “.

„ Стомахът ми се сви, тъй като си помислих какво да отвърна на Доминго, с цел да продължим обикновено. Ако му кажа не, щеше да има последици, а в случай че кажа да - даже не желаех да помисля за това. Той е Доминго. Той е недостижим. Не би трябвало да бъде по този начин, само че аз съм в сянката ", добави тя.

Жената твърди, че не е докладвала за тези произшествия на своите ръководители или на управляващите, когато това се случило при започване на този век. Засега няма повдигнато престъпно обвиняване. Представители на Доминго не дадоха отговор на питане за коментар.

В следствие Американската колегия на музикалните актьори от 2020 година повече от три дузини певици, танцьорки, вокални педагози и обслужващ личен състав споделиха, че са били очевидци или жертви на неуместно държание от страна на Доминго повече от три десетилетия. Разследването тогава заключи, че артистът се е държал непочтено. Самият Доминго обаче не призна виновност за несъответстващо държание. В изказване по това време, той съобщи, че почита решенията на дамите да приказват и, че „ в действителност съжалява “ за болката, която им е предизвикал.

Констатациите тогава обаче накараха Испания да анулира плануваните представления на звездата в обществено финансираните музикални театри.

Американски институции, в това число операта „ Метрополитън “ в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско, също анулираха плануваните задължения с него.

Доминго бе заставен да подаде оставка като общоприет шеф на Операта на Лос Анджелис, чието лично следствие разкри, че 10 обвинявания към него са " достоверни ".

За нито един от исковете преди три години обаче не бе заведено наказателно дело в съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР