Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се

...
Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се
Коментари Харесай

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

Ц елият свят към този момент гледа към Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж това лято. За такова международно събитие обаче са нужни съществени ограничения за сигурност. За сигурността там ще се грижат, както френски служители на реда, по този начин и униформени от всички страни от Европейския съюз, в това число и от България. Сред тези служители на реда има и варненски чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Двамата униформени са особено подготвени и не инцидентно са определени, с цел да наблюдават за сигурността на Олимпийските игри в Париж, защото имат голям опит и през годините са потвърдили, че са измежду най-хубавите.

Ивайло Стойчев е служител на реда с близо 20 годишен опит в системата на Министерство на вътрешните работи. С него е и " сътрудника " му -  особено подготвената белгийска овчарка Оскар.  Именно те двамата са измежду определените от българска страна, с цел да наблюдават за сигурността на Олимпийските игри в Париж.

" Тръгвам, ненапълно горделив, че съм определен от тези 5 души, които ще вземат участие в защитата на подобен огромен конгрес. Но в това време не недооценявам сериозността на работата. Има участници, сътрудници от много страни, които допускам, че ще бъдат също със служебни животни и тъкмо свързани с опазването от терористични актове ", съобщи пред Ивайло Стойчев,  Сектор СПС в ОДМВР - Варна.

От управлението на Министерство на вътрешните работи неслучайно избират този екип.

" Участвал съм в безусловно всички мероприятия свързани с работа със служебни кучета - от всеобщи вълнения, футболни срещи, откриване на убийства, на изнасилвания и защита и предварителна защита при делегации на посетители от високо равнище ", споделя Стойчев. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР