Срещата с тях бе посветена на Европейската година на младежтаОбластният

...
Срещата с тях бе посветена на Европейската година на младежтаОбластният
Коментари Харесай

ОИЦ - Русе запозна младежи с успешни европроекти в област Русе

Срещата с тях бе отдадена на Европейската година на младежта

Областният информативен център – Русе показа през днешния ден пред членове на Младежкия парламент сполучливи планове в област Русе, осъществени с поддръжката на Европейски структурни и инвестиционни фондове в интервала 2014 – 2020 година Срещата с тях бе отдадена на Европейската година на младежта, чиято цел е младите да бъдат по-активно ангажирани с бъдещето развиване на Европейски Съюз, оповестява.

В презентацията бяха подбрани европейски вложения, които способстват за развиване, модернизиране и повишение на конкурентоспособността на локалния бизнес; за разширение и резистентност на аграрни стопанства; дават опция за внедряване на обществени нововъведения и основаване на обществени предприятия. Акцент в представянето на част от бизнес плановете, финансирани по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “, беше ресурсната успеваемост и постигането на съвсем нулеви боклуци. Земеделските планове пък концентрираха вниманието на младежката публика към опцията за съвременно, екологично насочено и печелившо земеделие.

Експертът Габриела Стефанова срещна участниците в осведомителната среща с няколко инфраструктурни плана, финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “, Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ Interreg V-A Румъния – България, както и по Програмата за развиване на селските региони. Специално внимание обърна на трансграничния план, по който се укрепи и реновира неповторимата русенска черква „ Света Петка “, която пресъздава Златната черква в първата българска столица Преслав от времето на цар Симеон. Разказа по какъв начин други два трансгранични плана оказват помощ ИКТ –технологиите да бъдат употребявани за запазване, разпространение и атрактивно показване на културно-историческото завещание в дунавския трансграничен район и способстват за отключване на туристическия капацитет.

Младите хора бяха осведомени и с активността на ОИЦ- Русе, част от Мрежата от 27 регионални осведомителни центъра в страната. Те получиха и осведомителни материали по отношение на услугите на центъра и европейското финансиране.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР