Срещата на върха на БРИКС завърши с положителен резултат, тъй

...
Срещата на върха на БРИКС завърши с положителен резултат, тъй
Коментари Харесай

САЩ и Германия с коментар относно разширяването на БРИКС

Срещата на върха на БРИКС приключи с позитивен резултат, защото алиансът одобри шест нови страни в състава си. Сред новоприетите членове са Саудитска Арабия, ОАЕ, Аржентина, Иран, Египет и Етиопия.

Въпреки това западните страни, в това число Съединени американски щати и Европа, наблюдават от близко разширението на БРИКС и напъните им за понижаване на зависимостта от щатския $. Реакциите на Съединени американски щати, Германия и Европейския съюз във връзка с това скорошно разширение и програмата за дедоларизация са следните:

Прессекретарят на Белия дом, Карин Жан-Пиер, удостовери, че Съединени американски щати зачитат правото на другите страни да избират своите търговски сътрудници. Тя акцентира уговорката на Съединени американски щати да вземат участие в търговията с всички страни, без да се намесват във вътрешните им работи.

“, съобщи тя.

Министърът на външните работи на Германия, Аналена Баербок, не изрази угриженост по отношение на разширението на БРИКС. Тя акцентира, че всяка страна има свободата да основава съюзи въз основа на националните си ползи.

означи тя.

Баербок съобщи още, че Германия е открила канали за връзка и търговски съглашения с всички членове на БРИКС, като се изключи Иран. Освен това тя загатна, че Европейският съюз е отворен за реализиране на бизнес с страните от БРИКС. Следователно, както за Съединени американски щати, по този начин и за Германия, наподобява, че бизнесът си е както нормално, защото разширението на БРИКС не е нарушило международните пазари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР