Срещата на класа е едно от големите житейски изпитания. Гордееш

...
Срещата на класа е едно от големите житейски изпитания. Гордееш
Коментари Харесай

Поостарелите абитуриенти: Отново на среща с класа

Срещата на класа е едно от огромните житейски тествания. Гордееш ли се толкоз със себе си, че да отидеш със самочувствие и с високо вдигната глава? Можеш ли да издържиш сравнението с оня твой съумял съученик, който ръководи банка на Уолстрийт или скрито се надяваш той да не се появи? Ще се похвалиш ли с сполучлив брак, деца, дом пред съученичката, която има и къща на село също така и пращи от благополучие от фотосите си във фейсбук?

Истината е, че в случай че отиваш на среща с класа след години с такава настройка – по-добре пропусни. Ако подхождаш със съпоставения и самовъзвеличаване, нито ще си изкараш добре, нищо ще оставиш добър спомен у съучениците си. Защото можеш ли да си гарантираш, че някой съученик няма да е по-успял от теб по твоите персонални критерии за триумф? Или ще пристигна с нов, по-високи?

“Отиди на среща на класа, единствено в случай че си задоволително убеден в себе си да понесеш и да се зарадваш за непознатия триумф, да приемеш, че има хора, които са повече от теб в избрани връзки и да знаеш, че победител е този, който знае, че не е нужно да е добър във всичко. ”

Освободи се от потребността от съпоставяне. Вероятно тя даже не е обвързвана със съучениците ти, а с сътрудниците, съседката, роднините. Нуждата от доказване и непрекъснатото търсене на конкуренция издава ниска убеденост и може би това е същината на паниката и суматохата, която те обзема, като си представиш по какъв начин всички ще се интересуват за живота ти.

Обърни внимание на хората Слушай ги, разпитвай ги за неща, за които им е прелестно да беседват, даже да се похвалят за тях. Направи комплимент, само че не за външния тип съответно, а за излъчването, за увереността, за триумфа и новите инициативи. Ако в действителност се радваш за някого, в случай че в теб напира добра дума или удивление - изречи ги. Това ни прави положителни другари, положителни хора.

Разкажи някоя смешна преживелица от учебното минало. Със сигурност имате доста общи мемоари, изцепки, мотиви за горделивост. Може и да е за някой от присъстващите, стига да не го слага в неуместна светлина и да е доброжелателно. Помоли някой различен да опише, даже и да си спомняш добре случката. Това основава бърза връзка посред ви, възприятие за общественост.

Вземи остарели фотоси. Абитуриентския албум, фотоси от екскурзии и празници или нещо друго от спомените, на което да се посмеете – по какъв начин сте облечени, какви смешни коси имате или какъв брой е остаряло всичко. Дори и да не е най-приятното нещо несполучливото ти боядисване в 8-ми клас, да се надсмееш над себе си освобождава примката на егото и човек се отпуска.

Не приказва прекомерно дълго за себе си. Никой не обича самохвалковците, които не се усещат и приказват единствено за себе си. Ако някой те разпита, изясни с какво се занимаваш, по какъв начин живееш, само че не бави противоположния въпрос прекомерно дълго. Знаем, че има доста за описване, изключително в случай че не се виждали скоро с някои съученици, само че дано всеки да може да си каже какво забавно към него.

Обърни внимание на учителите. Обикновено от толкоз тостове и мемоари, те, които са поостарели, станали са по-тихи, остават на назад във времето. Погрижете се да ги посрещнете с цветя или малък подарък и се поинтересувайте по какъв начин са, по какъв начин са днешните деца, по какъв начин е учебното заведение през миналото време. Вниманието ще ги стопли и те ще си спомнят с усмивка за тази среща. А в случай че намериш опция - благодари им за всичко. Никога не е ненужно.

Направи (си) доста фотоси. Не се чувствай неловко да снимаш на воля. Това е преимуществото на днешната среща – можем да вършим колкото си желаеме фотоси. Няма потребност да броим позите и да сменяме лентите - технологиите вършат спомените ни многочислени. И не забравяй след това да споделиш с другите своите фотоси. Преди да качиш в обществените мрежи.

Забавлявай се. Просто се отпусни и се смей даже повече, в сравнение с е нужно. Прегръщай старите си другари, с които може скоро да не се видиш, вдигай тостове и даже да има дребни дразнители – не им позволявай да скапват настроението. Отново имате единствено тази нощ.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР