Срещата между недоволните от ИТН депутати, част от които напуснаха

...
Срещата между недоволните от ИТН депутати, част от които напуснаха
Коментари Харесай

Радостин Василев проговори за срещата с Петков в хола му

Срещата сред недоволните от Има Такъв Народ депутати, част от които напуснаха партията и премиера Кирил Петков, се е състояла в хола на спортния министър в оставка Радостин Василев. Това заяви самият той в изявление за бТВ. Василев и депутатите се събрали, а Петков се обадил и поискал да се види с народните представители, с цел да им опише какво става в Министерство на регионалното развитие.

Срещата се състояла 2-3 дни преди вчерашната конференция на напусналите Има Такъв Народ депутати и на нея участвали 8-9 души.

" Нищо не ни е обещавал. Той искаше да опише какво се е случило в Министерство на регионалното развитие. Никога не имало ангажименти за поддръжка, постове и пари ", добави министърът на спорта в оставка.

Василев отхвърли да е заплашвал депутата от Има Такъв Народ Христинка Иванова. Припомняме, че през вчерашния ден ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пусна запис на телефонен диалог сред Радостин Василев и Христинка Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват закани.

" Христинка Иванова е депутат от Плевен, тя стана депутат единствено и само поради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този диалог го организирахме към 30 минути преди конференцията през вчерашния ден, тъй като тя не пристигна. Тя беше на всички места с нас през последните три дни – у дома, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. Ще и пратя сътрудници адвокати, с цел да може да си попълни молбата за овакантяване. Разбрахме се сътрудниците, че в случай че някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, с цел да даде място на идващия ", съобщи Радостин Василев.

В 47-ото Народно събрание депутатите от Има Такъв Народ са гумени печати на волята на управлението, сподели Радостин Василев.

" Бях взел решението (б.р. да напусна партията) 10 минути, откакто разбрах, че Слави Трифонов отдръпва своите министри. В знак на преданост, защото тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и ориста ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих доста деликатно какво желая да направя, бях подготвен да го направя и самичък, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и доста други в Народно събрание обмислят да изоставен парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне ", добави той.

Василев добави, че е чувал от сътрудниците депутати, че има голям проблем в Министерството районното развиване и благоустройството (б.р. където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН).

" Много неща са ме тормозили -  от това, че господин Трифонов не се появи на никое място и в никакъв случай, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат избрани обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати посредством листчета от управлението на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на управителни постове ", сподели още министърът в оставка Радостин Василев.

" В Има Такъв Народ имам единствено другари ", заключи Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР