Среща с областния управител инж.Александър Пандурски и Юлия Божилова- директор

...
Среща с областния управител инж.Александър Пандурски и Юлия Божилова- директор
Коментари Харесай

Опасен участък на пътя Дупница- Кюстендил събра на работна среща кмета Методи Чимев,областния управител и Областно пътно управление

Среща с регионалния шеф инж.Александър Пандурски и Юлия Божилова- шеф на Областно пътно ръководство, организира в кабинета си кметът на община Дупница инж.Методи Чимев. Поканата от кмета бе по отношение на няколко съществени проблеми и сигнали.

" Имах няколко сигнали за сериозен проблем на кръстовището при кв.Ценеви, където е пътят за Кюстендил. Участъкът е доста претрупан, рисков за пешеходците и с огромен брой ПТП-та. Коментирахме разновидности като слагането на пешеходна светофарна уредба, напречна релефна шумна маркировка и пешеходни пътеки. Ще има взаимна среща на Комисията по сигурност с представител на Областно пътно на място, с цел да се реши и избере най-удачният вид, като чакам доникъде на другата седмица да имам съответния вид ", изясни инж.Чимев.

Ще бъдат взети ограничения и по ул. Саморанска в Дупница в региона към КАТ, където също е доста интензивно придвижването, както и с доста пешеходци. Съвместната комисия ще бъде на място да реши какви защитни дейности да бъдат подхванати.

" От госпожа Божилова получих увещание, че бъде възобновена маркировката от Дяково до Крайни дол по Е-79. По тематиката с неприятното положение на тунела, чакаме скоро време да има резултат, защото върви социална поръчка. Надявам се да завърши скоро и да се премине към същинските действия. Поисках да бъда осведомен за решенията по всички сигнали и дейностите които ще се подхващат ", добави инж.Чимев.

Предоставени са на Областно пътно информация за наклонени улични стълбове в обсега на републиканската мрежа, както и други сигнали, подавани в Общината, само че от компетенцията на Областно пътно ръководство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР