Средствата за сигурност и тези за регулаторно съответствие вървят към

...
Средствата за сигурност и тези за регулаторно съответствие вървят към
Коментари Харесай

Бизнесът иска да консолидира инструментите си за сигурност


Средствата за сигурност и тези за регулаторно сходство вървят към обединение, виждат доставчиците на услуги (снимка: CC0 Public Domain; това изображение е генерирано от AI)

Все повече бизнеси се сблъскват с ограничавания на ресурсите и разноските, вследствие на което болшинството (86%) от клиентите на MSP и MSSP разпореждат на външни реализатори своите грижи за за сигурността. С това в действителност потребителите желаят да консолидират инструментите си за сигурност, съгласно изследването OpenText Cybersecurity 2023 Global Managed Security Survey.

„ Проблемите с личния състав, които тормозят промишлеността на ИТ сигурността от години, се утежняват заради днешната комплицирана икономическа среда. В резултат на това екипите с дефицит на личен състав би трябвало да намерят изобретателни способи да реализират повече с по-малко средства “, споделя Джеф Биби, старши вицепрезидент по маркетинг и тактики в OpenText.

„ Имайки лимитирано време и запаси, предприятията схващат, че простата и ефикасна сигурност би трябвало да бъде техен приоритет. MSP, оборудвани с изцяло портфолио от решения за сигурност и ръководство на данни, основани на облачни технологии, разполагайки с оптималната киберустойчивост, имат неповторимото преимущество да са способни да оказват помощ на клиентите си да реализират успеваемост, без да компрометират сигурността. “

Основните констатации от изследването включват:

Когато си партнират с снабдители, MSP и MSSP виждат като най-голямо предизвикателство консолидираното на софтуерни решения.

През 2022 година MSP и MSSP регистрираха най-бърз растеж на клиентите в бранша на технологиите и ИТ услугите (82%), следвани от финансовите услуги (36%) и опазването на здравето (24%). Анкетираните виждат сходен напредък и през 2023 година

Технологичните и ИТ услугите, финансовите услуги и опазването на здравето още веднъж са секторите, които най-вече се нуждаят от изнесени услуги за киберсигурност заради неналичието на запаси или обучение. Това вероятно не е изненадващо, като се има поради, че секторът на ИТ услугите най-плътно следва актуалните софтуерни трендове, финансовият бранш всеки път е бил обект на най-вече и най-агресивни офанзиви, а опазването на здравето е новата „ златна мина “ за киберпрестъпниците: 78% от доставчиците на здравни услуги са претърпели пробив в данните от 2021 година насам.

Едновременно с това се вижда, че партньорските стратегии на доставчиците стават все по-персонализирани (54%), с цел да обезпечат нови и да запазят съществуващите MSP и MSSP. Мнозинството (70%) от респондентите към момента виждат стойност в стратегиите за равнища на доставчиците, които поддържат слагането на съответни цели и постигането на бизнес-резултати посредством дефинирането на партньорски равнища.

Съвместният маркетинг е най-голямата изгода за сътрудниците, която фирмите, фокусирани върху канала, могат да предложат, сочи още изследването. Следващите най-големи изгоди са стратегиите за рекомендации и референции, тласъци за взаимна продажба, както и фондовете за развиване на пазара (MDF). Осигуряването на поддръжка за събития е най-маловажната форма на поддръжка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР