Средно изгаряме около 300 калории, докато спим през нощта. Това

...
Средно изгаряме около 300 калории, докато спим през нощта. Това
Коментари Харесай

Лекар съветва: Важно за здравето е да спим без дрехи

Средно изгаряме към 300 калории, до момента в който спим през нощта. Това сподели доктор Хелън Лоул в предаването на Channel 4 „ Как да отслабнем по-бързо “, където разкри, че можем да изгаряме мазнини, даже в случай че не вършим нищо.
" Теорията е, че когато тялото е с по-ниска температура, се задейства тъкан, наречена кафява лой, която изгаря спомагателни калории, до момента в който тялото се пробва да се затопли ", добави тя.
Д-р Хелън беседва и с професор Майкъл Симънс , който употребява термокамера, с цел да разбере по какъв начин кафявата лой се задейства на мраз.
„ Един грам кафява лой може да създаде 300 пъти повече топлота на грам от която и да е друга тъкан в тялото “, разкриха те.
Ето за какво, в случай че желаете да отслабнете, до момента в който спите, би трябвало да охладите стаята до 18 градуса. А в случай че желаете да извършите стъпка по-далеч - изхвърлете облеклата, написа „ Сън “.
Предишни изследвания демонстрират, че сънят без облекла оказва помощ да отслабнем, а Националният здравен институт на Съединени американски щати изяснява, че охлаждането, до момента в който спим, може да форсира метаболизма ни, тъй като тялото ни употребява сила, с цел да се стопли.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР