Средно 3,3% от доходите на домакинствата в ЕС отиват за

...
Средно 3,3% от доходите на домакинствата в ЕС отиват за
Коментари Харесай

Даваме най-много пари за ток в Европа

Средно 3,3% от приходите на семействата в Европейски Съюз отиват за покриване на сметките за електрическа енергия. В същото време семействата в България, Румъния и Португалия заплащат над 6% от приходите си за тези разноски - надлежно 6,8%, 6,7% и 6,3%.

Цената на електрическата енергия за бита в Европейски Съюз нараства за първи път от години и е релативно по-висока по отношение на множеството страни в Г-20, демонстрира отчет на Европейския съюз за цената на тока и разноските за сила през 2019 година

Причината за това са високите спомагателни такси, дотации и регулации, написа още в документа.

Относително по-високи са и цените на електрическата енергия за бизнеса. От 2008 година до 2019 година цената на промишления ток се е повишила с 5% и към този момент е съпоставима с цената в Китай. Но по отношение на равнищата в Съединени американски щати е двойно по-висока. Като цяло цената на електрическата енергия за бизнеса в Европейски Съюз е по-висока по отношение на множеството страни от развития свят (Г-20)

Междувременно стана ясно, че производството на електрическа енергия в България е спаднало с 8,43% от началото на 2020 година до 18 октомври.

Това сочат последните оперативни данни на Електроенергийния систематичен оператор, представени от Българска телеграфна агенция. Потреблението на ток е намаляло с 3,9 % за същия интервал по отношение на 2019 година.

От Електроенергийния систематичен оператор регистрират нарастване на присъединяване на възобновимите енергийни източници в преносната и в разпределителната мрежа. Най-голям принос за това е на вятърните електроцентрали. Отчита се лек спад на каузи в тока от вецовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР