Средно 230 шотландци ще фалират всяка седмица през 2019 г.,

...
Средно 230 шотландци ще фалират всяка седмица през 2019 г.,
Коментари Харесай

Над 200 души в Шотландия ще фалират всяка седмица през 2019 година

Средно 230 шотландци ще банкрутират всяка седмица през 2019 година, съгласно прогнозите на счетоводната компания French Duncan.

Миналата година почти 12 000 души в Шотландия бяха секвестирани (шотландският термин за оповестяване в неплатежоспособност) или трябваше да си извадят предпазен попечителски акт - публично съглашение, допускащ на длъжника да трансферира парцела си на настойник, който да се държи като поръчителство за заем.

Това е най-големият брой банкрути от 2013 година, съгласно French Duncan. Подобен брой или даже повече ще имат същата орис през 2019 година, планува компанията, представена от Yahoo Finance.

Личните банкрути непрекъснато нарастват през последните 4 години в Шотландия, макар " извънредно положителните и удобни лихвени проценти ".

Нарастващите сметки за комунални услуги, разноските за храна и стагниращите заплати са главните аргументи за дълготрайно насъбрания дълг, който шотландците не могат да си разрешат да изплатят. Всяка смяна в събитията посредством загуба на работа, бракоразвод или здравословни проблеми ще ги принуди бързо да банкрутират, настояват от компанията.

" Въпреки че равнищата на претовареност са извънредно високи и доста хора ще имат най-ниската ипотечна рента в живота си, ясно е, че за хиляди шотландци съществува сериозна задлъжнялост, с която те не могат да се оправят ", показва Ейлин Блекбърн, началник на преструктурирането и консултациите по дълга във French Duncan.

" Те може да са придобили този дълг в продължение на доста години, само че не могат да създадат нищо, с изключение на да заплащат месечната си рента. При всяка незначителна смяна в събитията те бързо изпадат в нестабилно финансово състояние. Намаляването на заплащанията за ексклузивен труд или лекото увеличение на разноските за живот може да накара тези хора да изпаднат в тежка обстановка ", изяснява Блекбърн.

Някои шотландци се обръщат към краткосрочни заеми с висок лихвен %, с цел да си оказват помощ, само че в последна сметка усилват задълженията си, вместо да решат казуса.

7000 персонални банкрута през предходната година са предпазени с попечителски акт, като единствено през 2018 година броят на споразуменията нараства с 21.1%.

Бизнесите, изпаднали в несъстоятелност, също нарастват с към 1/4 (25.8%) през 2018 година спрямо миналата година. Сектори като строителството, търговията на дребно и ресторантьорския бизнес образуват 41.6% от всички корпоративни банкрути.

" Очаквам към 20 шотландски компании на седмица да банкрутират през 2019 година, което демонстрира компликации в някои браншове на шотландския пазар. Несъмнено несигурността, обвързвана с Brexit, засилената конкуренция и намаляващите консуматори, които натискат цените надолу, са фактори, които водят до банкрут на бизнеса ", показва Блекбърн.

Големите жертви през миналата година са строителната компания Carillion, която банкрутира през януари 2018 година и огромната комерсиална верига House of Fraser, купена от притежателя на Sports Direct Майк Ашли през август, само че доста магазини трябваше да бъдат затворени.

 Sports Direct купи House of Fraser за $115 милиона, с цел да я избави от банкрут
Sports Direct даде $115 милиона, с цел да избави огромна комерсиална верига на Острова

Веригата се готвеше да закрие над половината от магазините си във Англия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР