Средната заплата на ръководителите на компании от индекса FTSE-100 на

...
Средната заплата на ръководителите на компании от индекса FTSE-100 на
Коментари Харесай

Какви заплати взимат шефове на големи компании

Средната заплата на ръководителите на компании от показателя FTSE-100 на най-големите борсови капитализации на Лондонската борса се е върнала още през 2021 година на нивото от преди пандемията. Или шефовете взимат 3,62 милиона английски лири, сочи изследване на компанията за професионални услуги " Делойт " (Deloitte), представено от Франс прес.

Тя остава обаче под пика от 4,04 милиона английски лири, доближат през 2017 година, напомня " Делойт ".

В разгара на пандемията от ковид през 2020 година междинното възнаграждение на огромните работодатели се намали за четвърта поредна година, достигайки 2,78 милиона английски лири, вследствие на доброволни намаления на заплатите, понижени или анулирани бонуси, а в някои случаи и оборване от страна на вложителите.

" Делойт " отбелязва, че FTSE-100 се е повишил с 14 % през 2021 година и че покачването на заплатите на шефовете на фирмите от показателя се дължи значително на възобновяването на
бонусите.

Компаниите търсят нови шефове

" Компаниите, листвани на борсата в Лондон, са подложени на най-стриктните в света правила за ръководство на възнагражденията и Англия не последва образеца на страни като Съединени американски щати във връзка с инфлацията на заплатите на управленията на компаниите през последните години ", отбелязва Стивън Кейхил, вицепрезидент в " Делойт ".
 istock istock
В отчета е очебийно, че тази година на общите събрания на фирмите, на които се гласоподават резултатите на управителните препоръки през 2021 година, са подкрепени по-високи заплати спрямо предходната година, което демонстрира по-малко опълчване от страна на вложителите.

Кейхил обаче е на мнение, че с повишаването на живота и несигурната геополитическа конюнктура тази поддръжка може да отслабне през годината и че акционерите могат да станат по-взискателни към достиженията на фирмите, преди да одобрят прекомерно великодушни хонорари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР