Средната нетна стойност на финансовите активи на хората, живеещи в

...
Средната нетна стойност на финансовите активи на хората, живеещи в
Коментари Харесай

САЩ победиха Швейцария в класацията на „най-богатата нация в света“

Средната чиста стойност на финансовите активи на хората, живеещи в Съединените щати, възлиза на 184 411 евро на глава от популацията против 173 838 евро за Швейцария. Това демонстрира последната ранглиста на „ най-богатите народи “, оповестена от немския осигурител Allianz. Изкачването на Съединени американски щати до върха на класацията се дължи в не дребна степен и на повишаването на щатския $, се показва в отчета.

Въпреки че Съединени американски щати заеха първото място в класацията по чисти финансови активи, Швейцария продължава да се гордее с най-високите брутни финансови активи на глава от популацията в света от 266 318 евро (срещу 227 334 евро за САЩ). Но задълженията в алпийската страна са надалеч по-високи, в сравнение с в Съединени американски щати, като главната причина за това са ипотечните заеми.

Съединени американски щати и Швейцария си разменят първото място в класацията на Allianz през последните години. През 2018 година европейската страна беше на върха, а през 2017 година Съединени американски щати взе короната. И двете страни обаче са надалеч пред класираната на трето място Сингапур, където чистите финансови активи на глава от популацията възлизат на 100 370 евро през 2018 година

Докладът на Allianz Global Wealth разказва мрачна картина във връзка с растежа на финансовите активи през 2018 година, като отбелязва, че те са намалели (с 0,1%) за първи път от финансовата рецесия насам, на фона на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати, Брексит и засиленото геополитическо напрежение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР