Сред най-важните фактори, оказващи влияние върху щитовидната жлеза, е храната.

...
Сред най-важните фактори, оказващи влияние върху щитовидната жлеза, е храната.
Коментари Харесай

Това са полезните храни за щитовидната жлеза – похапвайте ги често!

Сред най-важните фактори, оказващи въздействие върху щитовидната жлеза, е храната. Ако човек има открити проблеми с този орган, би трябвало доста деликатно да побира менюто си.

В днешната публикация ще ви споделим за всички тези храни, които влияят удобно на щитовидната жлеза. Опитайте да ги включвате колкото се може по-често в менюто си.
Ето кои са те: • Храни, богати на витамин D, йод и цинк;
Нужно е да знаете, че тези храни са значими за вас и се грижат за здравето на щитовидната жлеза. Най-богати на йод, цинк и витамин D са киселото мляко, яйцата, говеждото и пилешкото месо. Не изключвайте изцяло йодираната сол от менюто си.
• Риба и морски дарове;
Знаете, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини. Именно това я трансформира в толкоз скъпа храна, която е целесъобразно да консумираме 2-3 пъти в седмицата. Тя оказва помощ за намаляването на неприятния холестерол, както и работи удобно на работата на сърцето. Освен всичко останало, рибните артикули са отличен източник на селен и йод, извънредно значими детайли за щитовидната жлеза. За предпочитане е да похапвате сьомга, сардина, пъстърва и скумрия.
• Картофи; Това са едни от най-вредните храни за щитовидната жлеза – доста внимавайте с тях!
Сред най-чувствителните органи в човешкото тяло, това е щитовидната жлеза. Дори да се появят дребни отклонения във функционалностите й, може да...

Картофите са един от най-често употребените зеленчуци. Те разрешават да бъдат приготвяни по най-разнообразни способи и постоянно се получават неустоимо вкусни. В кореноплодния зарзават се съдържат високи равнища на селен, който е значим за щитовидната жлеза.
• Водорасли;
Малко хора включват водорасли в менюто си, а би трябвало. Те са богати на фибри, калций и витамини.
• Орехи и лешници.
Тези ядки са доста скъпи, защото са богат източник на селен и цинк. Можете да ги похапвате като междинна закуска. Не единствено, че ще ви дадат сила и ще ви заситят, само че и ще поднесат на организма ви потребни субстанции.

Запомнете, че храненето е едно от най-важните неща, за които да мислим. Правилният асортимент на храната е в положение да предотврати банкет на лекарства, с които да лекуваме здравословен проблем!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР