Сред нас израсна поколение на престъпници, без ценностна система. Това

...
Сред нас израсна поколение на престъпници, без ценностна система. Това
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Необходим е регистър на престъпниците у нас

Сред нас израсна потомство на нарушители, без ценностна система. Това сподели за предаването „ Офанзива” престъпният психолог Тодор Тодоров. По думите му у нас занапред ще ставаме очевидци на тежки закононарушения и експанзия.

„ Поколенията, които са раждани в средата на 90-те години до към средата на 2006 година са генерации, без ценностна система. Израснаха в чалга културата, в подръжанието на безнаказани мутри, в издигане на материалното като най-висша полезност. Като прибавим към това резултата от пандемията, изолацията, невъзможността да си направиш проекти, това в допълнение ще нагнети нещата. Тези генерации занапред навлизат в разцвета на силите си и когато правят закононарушения, го вършат по извънредно нечовечен метод, без капка емпатия”, изясни той.

Един от най-тежките престъпни случай, с които психологът се е сблъсквал, е отпреди 20 години.

„ Дъщеря направи опит да токсини татко си, поради финансов спор с него. Отравянето беше с доста характерна отрова, която не се разпознава незабавно в организма. Човекът оцеля. Тя прави още един опит, при който обаче умира и нейното дете, туй като татко й е дал от своята храна и питиета на детето”, споделя Тодоров.

В българската правоохранителна система няма указател на нарушителите, което е сериозен проблем, счита психологът.

„ Добре е да имаме освен указател на домашните насилници, само че и на педофилите. Живеем в абсурд. Ако някой е наказан за педофилия, излежавайки не доста огромната си присъда, по-късно може да стане преподавател, да работи с деца в спортни клубове да вземем за пример. Затворите не са място за превъзпитаване”, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР