Сред есенните тенденции тази година специално място заема полата “молив.

...
Сред есенните тенденции тази година специално място заема полата “молив.
Коментари Харесай

40-те се завръщат с фаталното оръжие на съблазняването


Сред есенните трендове тази година особено място заема полата “молив ”. От популяризирането ѝ при започване на 1900 година тази дреха се свързва с съдбовните дами, елегантни интелектуалки и кино звезди, а в този момент е най-желаният модел пола. 

Kак полата вид " молив " се трансформира в икона и знаете ли от кое място произлиза?

Всъщност тя датира още от 1908 година, когато по време на проява на братя Райт в Льо Ман, Франция, Едит Огилби Берг поискала да се качи на самолета и станала първата американка, летяла като пасажер в аероплан, като се издигала в продължение на две минути и седем секунди.

 

Интересна е историята към полата. Берг завързала крепко въже към полата си на глезените, с цел да не се развява от вятъра по време на полета. Според Музея на авиацията и космонавтиката " Смитсониън " френският фешън дизайнер Пол Поаре се въодушевил от метода, по който Берг се отдалечила от самолета с към момента завързана пола, и основал полата " Хобъл " въз основа на нейната досетливост.



Тайното оръжие за съблазняване

Характерна с тясната си кройка, която стига до коляното, полата молив, постоянно разкроена откъм гърба, с цел да не лимитира придвижването, оформя тялото и усъвършенства силуета, когато се носи с висока талия. Златният век на полата е през 50-те години на предишния век, когато Кристиан Диор я трансформира в една от паметните в своята сбирка от 1954 година На последното си ревю за есен-зима 2023-2024 година стилната къща показа серия от вариации на полата молив, въодушевени от Катрин Диор, Едит Пиаф и Жулиета Греко.



Диор не е единствената марка, която се върна към тази иконична дреха през сезона. Олицетворение на грациозност, само че и на съблазън, полата “молив ” беше една от главните тематики за дизайнерите, които я премислиха по собствен метод. Минималистични линии от Saint Laurent, акцент върху кожата от Fendi, само че също и Prada, Alaïa, Gucci, Miu Miu и Versace сътвориха изящни аутфити с тази пола за основа. Тя се оказа универсална, съчетавайки мощ и женственост и внасяйки голяма доза съблазън.



Без подозрение, полата молив вдъхва убеденост, когато я носите. Виктория Бекъм, Зендая и Меган Маркъл са единствено част от звездите, които избраха полата “молив ” тази есен. Тя преобладаваше и на стилните сцени на Седмицата на модата в Ню Йорк. Време е да разровим дрешниците си и да извадим от там безконечната женска класика, а за какво не и да си купим чисто нова.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР