Сравняването с други ви предпазва“ от постигането на целите.Той/тя има

...
Сравняването с други ви предпазва“ от постигането на целите.Той/тя има
Коментари Харесай

Защо не е добре да се сравнявате с другите

Сравняването с други ви „ защищава “ от постигането на задачите.

„ Той/тя има по-успешна кариера…. “ Звучи ли ви познато?

Негативните мисли, които надвиват над позитивизма, над желанието да се развиваме са тези мисли, които ни карат да се съпоставяме с другите. Вижте за какво не трябва да се сравнявате, в случай че желаете да бъдете сполучливи.

Нарушава възприятието за себеусещане.
Когато се съпоставяме с наши близки, другари, съперници, постоянно губим визия за самите себе си. Завистта, отрицателните усеща които изпитваме, са аргументи да понижим своята себеоценка, да изпаднем в депресивни положения и да изгубим мотивация за всичко.

Сравняването с други ви „ защищава “ от постигането на задачите.
Друга причина, заради която е добре да се откажете от сравняването с другите е невъзможността да постигнете задачите си. Имате проект, който следвате, непоклатимост и внезапно се появява ваш прочут, който е по-добре заплатен.

Това незабавно ви кара да се замислите дали вие се справяте добре, дали задачите ви са продуктивни. Ако желаете да живеете прекрасен живот, да постигате триумфи в кариерата, да получите по-високо възнаграждение, следвайте вашите правила и стремежи.

Никога не знаете дали непознатата формула е на 100% печеливша и няма да докара до неуспех. А на вас ви трябват трайни резултати, които да се развиват във времето.

Фокусирате се върху неверния човек
В живота има положителни и неприятни образци. Ето за какво не е добре да се сравнявате с други персони. Това може да е ваш сътрудник, другар, прочут, шефът ви. Когато губите сила, с цел да се фокусирате върху други хора, вие не развивате себе си, не подобрявате живота си. Единственият човек, върху който би трябвало да насочите вниманието си, сте самите вие.

Игнорирате области, които можете да подобрите.
Сравнението с други хора ни кара да забравяме къде би трябвало да поставим старания, с цел да станем по-добри. Или откриваме разликите сред нас и индивида „ Х “ и вместо да насочим силата си към развиването и подобряването на нашите благоприятни условия, смачкани от ниско самочувствие и мисли че няма да се оправим, не се придвижваме напред.

Губите, само че не печелите.
Да се сравняваш с други несъмнено не носи дивиденти, а води до загуби. Замислете се единствено. Какво губите, когато се сравнявате с други? Самочувствие, време, сила, горделивост, цели…

Инфо: www.az-jenata.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР