Сръбският президент Александър Вучич заяви на пресконференция в Белград, че

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви на пресконференция в Белград, че
Коментари Харесай

Вучич: Очаквам Западът да ни притисне за Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи на конференция в Белград, че чака сериозен напън от Запада за признание на независимостта на Косово, съобщи ТАСС.

"Предстои ни забавен и значим интервал по въпроса за Косово. Не бих споделил решителен, предполагащ дефинитивно решение, само че Сърбия ще бъде подложена на напън да направи спомагателни отстъпки, с цел да предразположи албанците да анулират митата и да се отворят благоприятни условия за разговор ", сподели Вучич.

Президентът напомни обстоятелствата: първо, косовските албанци не извършиха единственото си обвързване по съглашението от Брюксел за образуване на съюз на сръбските общини в Косово, второ, те вкараха първо 10-процентови, а по-късно 100-процентови мита за сръбски артикули, трето, те одобриха платформа за разговор с Белград, само че не желаят разговор и четвърто, те образуваха войска обратно на личната си конституция.

Вучич повтори, че Сърбия е подготвена на компромис, само че не е съгласна албанците да получават всичко, а сърбите нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР