Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е разговарял днес с

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е разговарял днес с
Коментари Харесай

Ердоган остана изненадан от молба на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че е разговарял през днешния ден с турския президент Реджеп Тайип Ердоган по всички значими въпроси - за развиването на съдействието, за обстановката в Украйна, за енергетиката, оповестява РТС.

На взаимна конференция с Ердоган Вучич посочи, че Сърбия е заинтригувана да купи турски безпилотни летателни апарати " Байрактар " и се надява, че ще успее да направи това през 2023 година.

Изненадващо сръбският президент помоли Ердоган за помощ в снабдяването на Сърбия с ток през зимата, с цел да може азербайджански ток през България да се транспортира в Сърбия, с цел да се обезпечат количества електрическа сила, които не доближават на Сърбия.



Ердоган оцени, че връзките сред Турция и Сърбия са на чудесно равнище и уточни, че Турция е подготвена да поддържа разговора сред Белград и Прищина по всеки вероятен метод, с цел да се реализира решение.

Говорейки за обстановката в Украйна, Ердоган съобщи, че Турция постоянно е следвала политика на равновесие сред Русия и Украйна и ще продължи да прави това и в идния интервал.

Сръбският президент посочи, че връзките сред Сърбия и Турция са на най-високото си равнище в модерната история на двете страни, комерсиалният продан е достигнал съвсем 2,5 милиарда евро, а турски компании дават работа на съвсем 10 000 души в Сърбия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР