Сръбският премиер Ана Бърнабич първа в страната се ваксинира срещу

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич първа в страната се ваксинира срещу
Коментари Харесай

Ана Бърнабич даде пример на сърбите

Сръбският министър председател Ана Бърнабич първа в страната се имунизира против COVID-19 с имунизацията на Пфайзер/Бионтех. След нея се имунизираха и общественият министър Дария Кисич Тепавчевич и епидемиологът Предраг Кон, осведомят сръбските медии.

След осъществяването на изискванията, снемането на анамнеза и попълване на формуляр, министър председателят получи първата си доза от имунизацията.

Дария Кисич Тепавчевич изрази удовлетворение, че Сърбия е измежду първите страни в света, която е получила имунизацията. " Ваксината към този момент е в нашата страна, това е отлична новина. Това може да бъде светлината в края на тунела на тази дълга зараза ", сподели тя за държавната телевизия РТС.

Министърът добави, че решението за началото на имунизиране на хората в домовете за възрастни хора не е взето пъкъл хок и уточни, че имунизацията в старческите домове би трябвало да стартира през днешния ден в Белград и Нови Сад, а на следващия ден и в Ниш.

Лекарите са подготвени и готови да имунизират хората с ваксина, която по думите на Тепавчевич се е потвърдила като безвредна не провокира съществени отрицателни реакции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР