Сръбският премиер Ана Бърнабич говори безпрецедентни глупости, заяви социологът Весна

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич говори безпрецедентни глупости, заяви социологът Весна
Коментари Харесай

Сръбски социолог: Бърнабич говори безпрецедентни глупости, без ЕС ще умрем от глад

" Сръбският министър председател Ана Бърнабич приказва невиждани нелепости ", съобщи социологът Весна Пешич пред " Данас " в отговор на коментар за казаното от Бърнабич, че " Сърбия в никакъв случай не е била по-близо до Европейския съюз ".

" Как сме по-близо до Европейския съюз? Вучич поддържа връзка с Европейски Съюз, тъй като живеем от Европейски Съюз. Какво ни дават руснаците? Нищо. Китайците? Те идват да копаят, експлоатират и замърсяват. Първо, Европейски Съюз ни дава доста пари, и второ, към 75% от износа ни отива за Европейски Съюз. Бихме умрели от апетит, в случай че публично скъсаме с Европейски Съюз и кажем, че няма да влезем в него ", акцентира Пешич.

" Що се отнася до Европейски Съюз, те толерират Сърбия, тъй като сега от нея има разнообразни послания, вижте какво става в Унгария, Полша, България ", счита Пешич.

Помолена да разяснява посланието, обещано на взаимна конференция с Брънабич от висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, че няма място в Европа за отказване на геноцид и поощряване на военнопрестъпници, Пешич отговори, че това е ясно обръщение „ не правете това ".

" Какво обаче могат да вършат с изключение на предизвестия? Да ни постановат наказания, да блокират договарянията? Имат своите " черни описи ", само че с изключение на подобен напън Европейски Съюз и Съединени американски щати не вършат нищо друго на Балканите ", сподели Пешич.

Според нея Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия са се върнали към първичната си позиция - радикалната - и по тази причина има фрески на наказания военнопрестъпник Ратко Младич в цяла Сърбия, пеене на националистически песни от полицията в Прибой, и военнопрестъпниците са „ бранители “ сърби “.

Премиерът Ана Бърнабич съобщи за ежедневника РТС, че Сърбия в никакъв случай не е била по-близо до Европейски Съюз.

" Отношението на Европейски Съюз към Сърбия и това, което вършим във връзка с промените, в никакъв случай не е било по-положително. Със сигурност преди всичко е, че ние направихме промени в региона на правораздаването в мандата на това държавно управление ", сподели Бърнабич, като добави, че Сърбия е направила доста, и че е изпратила отчети до Брюксел, делегацията на Европейски Съюз в Сърбия и всички членки и има чести срещи с посланиците на тези страни.

По отношение на изказванието за следващото планувано ликвидиране на президента на Сърбия, Весна Пешич уточни за " Данас ", че ликвидиране на Александър Вучич се готви на всеки два месеца и насочи запитване дали историите за покушението са правилни, какво прави Братислав Гашич, кой оглавява организациите за сигурност и информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР