Спринтьорът от Гренада Брeлон Таплин, който изтърпява 4-годишно наказание за

...
Спринтьорът от Гренада Брeлон Таплин, който изтърпява 4-годишно наказание за
Коментари Харесай

Наказаха олимпийски финалист от Рио до 2026 г.

Спринтьорът от Гренада Брeлон Таплин, който изтърпява 4-годишно наказване за пропуснати допинг инспекции, получи още 3 години отнемане от спортни права. През 2019 година Съюзът за чиста атлетика наказа Таплин за три пропуснати допинг инспекции в границите на 12 месеца.

Датата на третия му пропуснат тест - 25 ноември 2019 година, съответства с появяването на Таплин в съда, откакто той беше задържан след присъединяване в пътен случай в Тексас.

Второто наказване на Таплин, седми на 400 метра от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, ще стартира да тече незабавно след края на първото, като той ще може да се върне още веднъж на пистата едвам след 29 септември 2026 година.

28-годишният спортист апелира без триумф първото си наказване в Спортния трибунал през предходната година.

Той беше осъден след случай на съревнование в Гренада на 13 април 2019 година, когато Таплин завоюва 400 метра.

След това той заяви, че е напуснал стадиона, без да се е явил на допинг надзор, макар че е бил осведомен, че би трябвало да се подложи на тест за неразрешени субстанции.

Таплин тогава показа, че е напуснал Гренада на идващия ден, като е взел " ранен полет за у дома ".

В жалбата си до CAS той твърди, че е трябвало неотложно да бъде позволен до присъединяване в надпреварата на съображение, че не е бил съответно известен, че е определен за допинг надзор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР