Спринтовото състезание в MotoGP за Гран При на Австралия по

...
Спринтовото състезание в MotoGP за Гран При на Австралия по
Коментари Харесай

Отмениха спринтовото състезание в Гран При на Австралия

Спринтовото съревнование в MotoGP за Гран При на Австралия по мотоциклетизъм на писта на Филип Айлънд беше анулирано заради лоши метеорологични условия.

Първоначално спринтът трябваше да се организира в събота, само че беше сменен от главното съревнование, откакто за неделя се чакаха мощен вятър и дъжд. Така за първи път съревнование беше преместено или анулирано след Гран при на Нидерландия през 2015 година.

Организаторите оповестиха новината половин час преди старта от 13 обиколки да стартира на острова, а прогнозата беше за ветрове до 80 километра в час.

" За страдание, спринтът е анулиран заради неприятни метеорологичните условия ", написаха домакините на надпреварата в Туитър.

Йоан Зарко (Франция, Prima Pramac Racing) завоюва Гран при на Австралия в събота и записа първата си победа в MotoGP  след близо седемгодишна кариера в този клас.

Отмяната на спринта значи, че Франческо Баная с " Дукати " резервира преднината си от 27 точки пред испанеца Хорхе Мартин в генералното класиране при водачите преди Гран При на Тайланд на 29 октомври.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР