Spotify наистина може да предложи урок по отношение на недостатъците

...
Spotify наистина може да предложи урок по отношение на недостатъците
Коментари Харесай

Акциите на Spotify се сринаха при първите финансови резултати след излизането на борсата

Spotify в действителност може да предложи урок във връзка с минусите на нетрадиционния си метод към обществено предложение по-рано тази година. След няколко седмици релативно успокоение, компанията видя по какъв начин цената на акциите ѝ спадна внезапно, защото вложителите наподобяват изплашени от резултатите от първия ѝ доклад за приходите като обществена компания.
Защо става по този начин? Трудно е да се каже. Избягвайки обичайните вложения на капиталовите банки в интерес на директното обществено предложение, Spotify си спести куп пари. Но компанията също по този начин не е привлякла интереса на анализаторите от Уол стрийт, като единствено двама от тях публично са регистрирани като следящи акциите ѝ.

А това значи, че до момента в който съществува общо консенсусна оценка, анализаторите наподобява са предложили доста разнообразни критерии за вложение. Така без никакви упътвания, вложителите са принудени да вършат свои лични изводи за цената на акциите на Spotify.

Резултатите на Spotify значително наподобяват сравними с това, което шевовете ѝ споделиха на вложителите да чакат, само че към момента има някои предупредителни знаци.

Компанията заяви, че има 170 милиона месечни дейни консуматори (MAU) и 75 милиона платени клиенти. Тези числа са нарастнали надлежно с 30 % и 45 %. Но Premium клиентите са се нараснали единствено с 4 милиона или 7 % по отношение на предходното тримесечие. Това би означавало закъснение на растежа.

И до момента в който общите доходи са се нараснали с 26 % по отношение на същото тримесечие преди една година, те са спаднали с 1 % от последното тримесечие. Spotify споделя, че те са повлияни от измененията във валутния курс. Но има ясни подмятания, че растежът може да забави или да спре.

А това е задоволително, с цел да направи вложителите нервни .

В резултат, акциите на Spotify се сринаха с съвсем 10 % незабавно след оповестяването на първите финансови резултати след излизането на борсата

Компанията означи, че растежът на платените консуматори е понижен под 5 %. Оперативната ѝ загуба падна внезапно както по отношение на последното тримесечие, по този начин и преди една година. Тя обаче не трансформира прогнозите си за цялата година , които включват очакване за сред 92 милиона и 96 милиона платени консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР