Спортсменството винаги е било неделима част от тениса, който от

...
Спортсменството винаги е било неделима част от тениса, който от
Коментари Харесай

Най-грубият начин да победиш? Играч умишлено удари опонента си със сервис на мачбол

Спортсменството постоянно е било неделима част от тениса, който от мнозина е определян за най-аристократичния спорт. Уважението към играча, изравен от другата страна на мрежата, и честната игра са две от нещата, които стоят в основата на тениса, само че за жалост, през последните години все по-често започваме да ставаме очевидци на борби сред състезателите и обстановки, които надалеч не кореспондират с етичните правила.

Последният сходен случай, който не може да бъде забелязан постоянно в шампионатите от най-висока категория, стана факт на Чаланджър конкуренцията в Тенерифе през предходната седмица в дуел от полуфиналната фаза на надпреварата при тандемите сред италианците Матео Гиганте/Франческо Пасаро и испано-италианската двойка Марко Бортолоти/Серхио Мартос Горнес.

Ситуацията се разигра на мачбол в интерес на двамата италианци, когато Гиганте пропусна първия си сервис и трябваше да извършва втори начален удар. Тогава обаче той предприе извънредно нелоялен ход, уцелвайки умишлено тялото на стоящия на мрежата Горнес. Според правилника, когато даден тенисист бъде ударен с топка, то той автоматизирано губи точката, заради което съдията разгласи края на дуела в интерес на Гиганте и Пасаро. 

След тази постъпка на съперника 32-годишният Бартолоти хвърли ракетата си на земята и се насочи към стола си за отмора, без даже да огледа своите съперници.

Полският публицист Дамян Куст прецизира, че надали въпросната обстановка е плод на случайността, имайки поради, че няколко точки по-рано Гиганте още веднъж прави сходен опит, а в първия сет неговият сътрудник Пасаро също удря съперника в тялото със сервис.

You don’t see that every day
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР