Играта на Григор Димитров определено не беше на много високо

...
Играта на Григор Димитров определено не беше на много високо
Коментари Харесай

Григор след победата: Понякога започваш слабо даден турнир, а накрая го завършваш със стил

Играта на Григор Димитров несъмнено не беше на доста високо равнище през днешния ден, само че спечелилите не ги съдят и българинът може да е удовлетворен от двусетовата си победа против подъл противник, какъвто безспорно е Йошихито Нишиока. Самата ни първата ракета призна в последвалото си изявление, че не е останал удовлетворен от представянето си през днешния ден, единствено че изрече оптимизъм по какъв начин шампионатът занапред стартира и е кадърен занапред да надгради над своето ниво на корта.

Григор, поздравления! Нов корт за теб през днешния ден, корт 12 - тук публиката е много по-близо и мястото е по-малко, какво беше чувството?

- Да, несъмнено чувството беще доста друго. Хахах, (разсмива се, откакто публиката стартира да скандира името му) атмосферата е невероятна. Когато видях, че играя на корт 12, то си помислих по какъв начин е допустимо да не знам, че съществува, имайки поради от какъв брой доста години играя тук. Щастлив съм с успеха, тъй като мачът беше сложен и се изправих против един сложен конкурент. Никога не е елементарно да се изправиш против левичар в първия мач от даден шампионат. Горещо време, левичар на алена настилка - всичко усложняваше нещата, тъй че съм доста удовлетворен от обстоятелството, че завоювах в 2 сета.

Този корто е по-малък от тези, на които си привикнал. Това може ли да бъде проблем за състезател на твоето равнище?

- В началото усещаш разлика, само че всичко продължава за единствено няколко точки. Понякога очакваш някои топки да излязат в навън, само че те попадат в корта и може да не прецениш добре стъпките си към топката, което ми се случи на няколко пъти през днешния ден, единствено че съумях да се върна и това е позитивно.

Какво би трябвало да подобриш, с цел да постигнеш мощен резултат в Рим?

- Просто изцяло да играя по-добре и да не позволявам толкоз доста неточности. Днес се пробвах да бъда оптимално нападателен и пресилих някои от ударите си, само че трябваше да опитам да играя по този метод, с цел да се приспособя към изискванията. Понякога можеш да започнеш доста едва даден шампионат, само че да го завършиш със жанр и избирам тъкмо този вид. Днес не беше една от красивите ми победи, само че съумях да покажа най-хубавата си игра във значимите моменти и пробих в последния гейм от двата сета, тъй че подвигнах равнището тъкмо в точния момент.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР