Спортно техническата комисия към БФС взе решение по време на

...
Спортно техническата комисия към БФС взе решение по време на
Коментари Харесай

БФС върна плейофа за Европа в неделя от 19.00 часа

Спортно техническата комисия към БФС взе решение по време на днешното си изключително съвещание да насрочи плейофа за присъединяване в Лигата на конференциите сред тимовете на Левски и Арда Кърджали за тази неделя (11 юни).

По този метод на процедура бе върната в началото оповестената дата за дуела, откакто преди два дни от СТК измести срещата с ден по-рано (10 юни) поради сигнал от тимовете за изтичащи контракти на част от футболистите.

Вчера обаче от ПФК Левски показаха своето противоречие с тази смяна и приканиха борбата за последното място в Европа още веднъж да бъде върната в неделя (11 юни).

В последна сметка от БФС почетоха това искане и по този начин дуелът сред " сините " и Арда ще се изиграе на 11 юни от 19.00 часа на стадион " Георги Аспарухов.

От СТК показват като претекстове за това си решение " плануваните голям брой манифестации на територията на град София и опцията за смесването им с проведени фенски маси, което може да докара до съществено нарушение на публичния ред и заплаха за здравето и живота на хората ".

Комисията взе отношение и по тематиката с изтичащите съглашения на част от играчите, заявявайки, че тимовете са разполагали с задоволително време да подхващат ограничения за удължение на договорите на своите футболисти и добави: " Несъобразяването с календара на БФС е напълно отговорност на футболните клубове ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР